back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Konjic: Uhapšen Sarajlija koji je prevozio migrante

Načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic Ismail Kadić potvrdio je za radiokonjic.ba da su noćas tokom kontrole policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Konjic u jednom putničkom vozilu zatekli četiri lica iz Sirije i Iraka.

„Noćas u 00:10 sati policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Konjic u ulici Mostarska u Konjicu su izvršili kontrolu putničkog vozila škoda oktavija, kojim je upravljalo lice A.H. (1986) iz Sarajeva, a koji je u vozilu prevozio četiri lica afroazijskog porijekla, najvjerovatnije migrante, koja su bila bez zvaničnih dokumenata. Prema izjavama tri lica su državljani Sirije, a jedno lice je državljanin Iraka“ – rekao je Kadić, dodavši da je o tome upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

„O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH s obzirom da su Tužilaštvo BiH i Sud BiH nadležni za procesuiranje krivičnih djela, koja su propisana Krivičnim zakonom BiH. Tužiteljica je naložila da se lice A.H. liši slobode i saslušano je u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo krijumčarenje ljudi, a da se zatečeni migranti zadrže i saslušaju u svojstvu svjedoka. Migranti su zadržani u prostorijama PU Konjic gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada prema usmenom nalogu tužioca Tužilaštva BiH“ -. informisao je Ismail Kadić.

radiokonjic.ba/PU Konjic

14.03.2024.   

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima