back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Konjic: Večeras počeo malonogometni turnir “Tri kornera penal”

Zajedničkim izvođenjem početnog udarca fudbalera Mirsada Ramića i Stefana Denkovića, nakon što je znak za početak utakmice dao sudija Irfan Peljto, večeras u Konjicu počeo malonogometni turnir “Tri kornera penal”

Večeras je na Partizanovom igralištu u Konjicu u organizaciji Ustanove Sportska dvorana Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, počeo ovogodišnji turir u malom fudbalu “Tri kornera penal”.

Turnir su zajedničkim izvođenjem početnog udarca otvorili fudbaleri F.K. Igman Mirsad Ramić i Stefan Denković, nakon što je znak za početak utakmice dao Irfan Peljto, najbolji fudbalski sudija BiH.

konjic: večeras počeo malonogometni turnir "tri kornera penal"
Konjic: Večeras počeo malonogometni turnir "Tri kornera penal"

Malonogometni turnir “Tri kornera penal” koji se organizuje već duži niz godina, ima podršku konjičke publike, koja je i večeras ispunila tribine igrališta Partizanovo.

Ovom prilikom gradonačelnik Osman Ćatić u ime Grada Konjica u znak zahvalnosti I dobrodošlice, uručio je prigodne poklone sudiji Irfanu Peljti, sliku sa motivom Stare kamene ćuprije u Konjicu i monografiju “100 godina fudbala u Konjicu”.

konjic: večeras počeo malonogometni turnir "tri kornera penal"
Konjic: Večeras počeo malonogometni turnir "Tri kornera penal"

Na večeri otvaranja turnira, odigrale su se dvije utakmice: Autoškola MB-Lisičići i TR Salihović-Visit Konjic. Direktor Ustanove Sporska dvorana Konjic Adnan Elezović zahvalio se Gradu Konjicu na podršci, te za radiokonjic.ba kazao da je zadovoljan večerašnjim svečanim otvranjem kao i odigranim utakmicama.

“Možemo biti prezadovoljni sa prvom noći turnira “Tri kornera penal”. Zahvalio bih se Gradu Konjicu na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem ali i svim ostalim koji su bili i uveličali naš turnir. Večeras su se sastale četiri ekipe u dvije utakmice a sa kvalitetom odigranih utakmica smo zadovoljni, ali svakako i sa odzivom publike koja će nadam se i narednih večeri odazvati se turniru. Kao i svake godine, tako i ove pozvali smo omladinske pogodne iz svih knjičkih klubova koji večeras sretno trče za loptom, te se nadam da će i oni jednoga dana zaigrati na turniru “Tri kornera penal” izjavio je Elezović.

Svečanosti otvaranja turnira prisustvovali su Stručni štab FK Igman na čelu sa Husrefom Musemićem, Stručni štab FK Klis na čelu sa Nedimom Kudrom, Omladinski pogon FK Igman, Omladinski pogon FK KLIS, članovi Škole fudbala Bambino, Futsal kluba Konjic, Ženskog košarkaškog kluba Konjic, Muškog košarkaškog kluba Konjic, Karate kluba Igman, Karate kluba Bošnjak i Odbojkaškog kluba Konjic.

Podršku organizaciji turnira dali su i Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta HNK i P.D. Igman Konjic, a nagradni fond turnira, na kojem nastupa 16 ekipa iz Konjica, Sarajeva, Mostara i Hadžića je 10.000 KM.

Rezultati odigranih utakmica na prvoj večeri malonogometnog turnira “Tri kornera penal” su sljedeći:

Autoškola MB – Lisičići 6:1

TR Salihović – Visit Konjic 7:2.

Sutra su na rasporedu tri utakmice:

u 20h Sky lounge pekara Avdić – Caffe pizzeria Garfield;

u 21h Autoškola AS – Ostrožac, te

u 22h Nargila bar Ašk – Liten Sarajevo.

Grad Konjic/radiokonjic.ba

20.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima