Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Konjic: Zbog snježnih padavina blokirani putevi u pojedinim MZ

Snijeg koji i dalje pada otežava već postojeće poteškoće putnih komunikacija u pojedinim MZ

Radnici i mehanizacija JKP “Standard” Konjic angažovani su od jučer na čišćenju snijega na ulicama grada, čiste se i trotoari a danas je jedan dio mehanizacije upućen ka mjesnim zajednicama u kojima je ovo preduzeće nadležno za čišćenje puteva.

konjic: zbog snježnih padavina blokirani putevi u pojedinim mz
Mehanicazija i radnici JKP “Standard” Konjic angažovani na čišćenju trotoara

Tako je mehanizacija na poziv predsjednika MZ Jasenik Omera Kozića danas upućena u MZ Jasenik a zbog uspostavljanja putne komunikacije. “Obišao sam teren i mogu reći da najviše ima sniježnih nanosa koji su stvorili problem i prekinuli komunikaciju. Stupio sam  u kontakt sa Gradskom upravom, i poslali su mehanizaciju JKP “Standard” Konjic na teren kako bi se putna komunikacija uspostavila” kazao je za radiokonjic.ba Omer Kozić.

Zbog snježnih padavina i snijega kojeg trenutno ima preko trideset centimetara, onemogućena je putna komunikacija Glavatičevo – Grušča. To je potvrdio za radiokonjic.ba predsjenik podružnice Grušča Omer Halilović koji je kazao: “Na prevoju prema Glavatičevu snijega ima oko četrdeset centimetara, dok ga u selu Grušča ima oko trideset centimetara. Put je blokiran, jedino mogu teretna vozila poput džipa da dođu do nas, a nekako najveći problem nam je što djeca trenutno ne mogu ići u školu”.

konjic: zbog snježnih padavina blokirani putevi u pojedinim mz
Grušča, foto:Omer Halilović

Također, u pojedinim selima u MZ Bjelimići prekinuta je putna komunikacija, potvrdio je Ramo Trnka predsjednik te mjesne zajednice te dodao da se uspostavljanju iste, pristupa tek nakon prestanka padavina.

Iako snijega ima dosta, situacija u MZ Bijela je zadovoljavajuća. “U Bijeloj uvijek ima više snijega nego u samoj gradskoj jezgri. Što se tiče naše MZ saobraćajnica od mosta Bijela do Rakovog laza je prohodna, iako ima ulica treće ili četvrte kategorije koji imaju malih poteškoća u pogledu putne komunikacije, ali to će se riješiti u toku dana” izjavio je za radiokonjic.ba Irfan Jazvin predsjenik MZ Bijela.

konjic: zbog snježnih padavina blokirani putevi u pojedinim mz
MZ Bijela, foto: Irfan Jazvin

Iz “Sarajevoputeva” su nas informisali da je prohodna putna komunikacija od Ivan Sedla do Konjica kako za putnička tako i za teretna vozila.

Situacija u MZ Bradina je zadovoljavajuća kazao je za radiokonjic.ba predsjednik pomenute MZ Mujo Avdibegović te dodao da se u toku dana radi na uspostavljanju putne komunikacije prema Repovcima i ostalim podbitovinjskim selima: “Mašine Šumarstva “Prenj” Konjic su na terenu, put se čisti. Najrpije se čiste Repovci zatim se ide prema ostalim podbitovinjskim selima. Što se tiče južnijeg dijela ove MZ to jeste Šunji, Zukić i Bale, situacija je zadovoljavajuća”.

radiokonjic.ba

27.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima