back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Konjičanin Adnan Alagić dobio Specijalnu nagradu za ostvareni rezultat u 2023. godini

Konjičanin Adnan Alagić, svjetski prvak u bodybuildingu i fitnessu, sinoć je u Kaknju na 79. izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2023. godini dobio Specijalnu nagradu za ostvarene rezultate u 2023. godini. Podrška i priznanja potvrda su za uložen trud i postignut uspjeh u prethodnoj godini, kazao je svjetski prvak u bodybuildingu i fitenssu, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Adnan Alagić.

“Što se tiče sinoćnjeg izbora za najboljeg sportistu BiH meni je bilo drago što sam učestvovao na jednoj takvoj značajnoj manifestaciji. Dobio sam Specijalnu nagradu za ostvareni rezultat u 2023. godini. Ovo mi je vjetar u leđa i znači mi podrška, jer sam sportista cijeli svoj život”- kazao je Alagić.

konjičanin adnan alagić dobio specijalnu nagradu za ostvareni rezultat u 2023. godini
Specijalna nagrada za ostvareni rezultat u 2023. godini

U 2023. godini ovaj uspješni sportista iz Konjica odbranio je titulu svjetskog prvaka u bodybuildingu, a kao jedan od najvećih uspjeha smatra uspješno organizovano takmičenje “Balkan Championship” u Konjicu.

“Prvi put u Konjicu je organizovano Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu. Samim tim napravio sam i jednu veliku promociju Grada Konjica, te se nadam da ćemo u budućnosti organizovati još jedno veće takmičenje u Konjicu ili negdje drugo u Bosni i Hercegovini. Ako bude sredstava za 2025. godinu organizovat ćemo Evropsko prvenstvo, međutim, ono što je potrebno je podrška institucija za taj veliki projekat, jer ukoliko to izostane, projekat se neće moći realizovati” – naveo je Alagić, dodajući da su treninzi i pripreme za takmičenje konstantni, a prvo naredno takmičenje održat će se u Italiji.

konjičanin adnan alagić dobio specijalnu nagradu za ostvareni rezultat u 2023. godini
Svjetski prvak u bodybildingu i fitnessu, Adnan Alagić.

“Kroz čitavu godinu mi moramo imati formu bar osamdeset posto. Poslije Italije, koja je prva na redu u 2024. godini, slijede dva takmičenja u Mađarskoj, zatim u Španiji, Svjetsko prvenstvo u Sloveniji i Mister Universum u Južnoj Africi.”– naveo je Alagić.

Sve je veća zainteresovanost za bodybuilding i fitness.

“U današnje vrijeme fitness je popularan, kako kod muške tako i kod ženske populacije. Drago mi je zbog toga da ljudi kroz ishranu i treninge nastoje sačuvati zdravlje. Najpreče je zdravlje, a onda sve ostalo”- istaknuo je Alagić.

Podsjećamo, Adnan Alagić, osim što je odbranio titulu prvaka svijeta u bodybuildingu, dobio je i priznanje za najboljeg organizatora IBFF događaja u 2023. godini.

radiokonjic.ba

25.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]