Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Konjičanin Ajdin Sultić osvojio drugo mjesto na takmičenju “Glas Neretve”

Učenik drugog razreda Elektrotehničke škole i učenik Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca”, Ajdin Sultić osvojio je drugo mjesto na takmičenju “Glas Neretve” u Jablanici. Izvođenje muzičkih numera mladog pjevača Ajdina Sultića publika iz Konjica mogla je poslušati na Novogodišnjem koncertu “Sretna nova muziika” koju tradicionalno i ove godine organizuje Muzička škola “Rezonanca”. Naredni koncert je u petak 22. decembra.

Ajdin Sultić na takmičenju „Glas Neretve“ u Jablanici nastupio je izvođenjem pjesme Zdravka Čolića,a  drugo mjesto kako je kazao za radiokonjic.ba, dijelio je sa jednom od kolegica.

„Na tom takmičenju nastupilo je dvanaest takmičara, velika je konkurencija bila i nisam očekivao da ću osvojiti drugo mjesto jer su svi lijepo pjevali. Izvodio sam pjesmu od Zdravka Čolića „Jedina“, odlučio sam se za tu pjesmu jer mislim da sa njom imam najveće šanse da osvojim nagradu, tako se i ispostavilo na kraju“– kazao je Sultić dodajući da repertoar koji izvodi zahtijeva kvalitetnu pripremu i hrabrost.

konjičanin ajdin sultić osvojio drugo mjesto na takmičenju "glas neretve"
Ajdin Sultić nastupao na Novogodišnjem koncertu “Sretna nova muzika”

„Pjesme Zdravka Čolića su zahtjevne, veliki je izazov izaći na scenu sa njegovom pjesmom jer one zahtjevaju visine ali uspio sam se potruditi i uradio sam to na najbolji način kako ja umijem“– istaknuo je Sultić.

Kako mladi pjevač ističe, svoje školske obaveze nastoji uskladiti sa pjevanjem ali i ostalim obavezama u Muzičkoj školi Rezonanca.

„Idem u Muzičku školu „Rezonanca“ pop-rock odsjek, obično se uvijek sam pripremam uz neke manje upute profesora. U nastavku slijedi pauza, jer će uslijediti i raspust. Posvetit ću se školi i pripremiti za nova takmičenja i nastupe“– naveo je Sultić.

Ajdin Sultić sinoć je nastupio u Kino sali NU Konjic na jednom od Novogodišnjih koncerata koje organizuje Muzička škola s pravom javnosti „Rezonanca“, sljedeći koncert je u petak sa početkom u 18 sati u Kino sali, kada će Ajdin Sultić ponovo nastupiti pred konjičkom publikom.

radiokonjic.ba

20.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima