21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičanin Danko Dangubić ovog vikenda učesnik skokova u vodu u Konjicu i Mostaru

Za Konjičanina Danku Dangubića, aktivnog takmičara u skokovima u vodu, sezona je uveliko počela. Iza njega je nekoliko nastupa, a u subotu ga očekuju skokovi u Konjicu, “Skok u Kazan”, pred domaćom publikom. Mnogo je puta do sada osvajao nagrade i bio među najboljima širom regiona.

“ Sezona je počela, a do sada, imao sam takmičenja u Banja Luci i Višegradu, na kojima sam ostvario prolaz u drugu seriju, među osam najboljih, ali nisam imao značajniji plasman. Bilo je pobjeda na mnogim takmičenjima, barem jednom, a negdje i više puta sam bio među tri najbolja. U subotu učestvujem na takmičenju “Skok u Kazan” u Konjicu, i očekujem lijepo vrijeme i dobro druženje”. Ne sjećam se tačno, ali mislim da sam do sada imao četiri pobjede u Konjicu”-kazao je Dangubić.

Nakon Konjica, narednog dana, 30.jula, on će nastupiti i na skokovima u Mostaru.

“Očekujem i na ovom takmičenju dobru atmosferu. Svi skakači se žele okušati na najvišoj skakaonici, tako da će konkurencija biti velika. Volio bih da se plasiram u u drugu seriju, iako se već odavno ne takmičim za nagradu, nego skačem za svoj ćejf” -dodao je Dangubić, koji se ekstremnim skokovima u vodu aktivno bavi posljednjih 20 godina, a prvi skok imao je sa 15 godina u Konjicu, a sa 16 u Mostaru. Takmičit će se, kaže, dok se god bude osjećao zdravstveno dobro, a volio bi, da ovaj sport zavole i njegovi sinovi i nastave tradiciju skokova u vodu u Konjicu.

radiokonjic.ba

28.07.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima