Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Konjičanin Harun Špago dobitnik priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu

Zlatna značka, prestižno je priznanje koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje studentima za postignut izuzetan uspjeh tokom studija. Da bi se ovo priznanje našlo u rukama jednog studenta potrebno je da njegova srednja/prosječna ocjena iz svih položenih ispita u toku studija nije niža od 9,50.
Harun Špago, 22-godišnji mladić iz Konjica, je tokom prvog ciklusa na odsjeku Automatika i elektronika, Elektrotehničkog fakulteta UNSA, ostvario prosječnu ocjenu od 9.53 i postao dobitnik ovog priznanja koje svjedoči o trudu, znanju i predanosti ovog mladića.

konjičanin harun špago dobitnik priznanja "zlatna značka" univerziteta u sarajevu
Konjičanin Harun Špago dobitnik priznanja "Zlatna značka" Univerziteta u Sarajevu

Srednjoškolsko obrazovanje stekao u Elektrotehničkoj u Konjicu i kako nam je kazao još tada je bilo jasno da ga put vodi u Sarajevo.
U Elektrotehničkoj školi u Konjicu stekao sam ljubav prema elektronici i matematici, pa je bilo prirodno da upišem Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Dvoumio sam se između energetike i automatike, jer sam se u Elektrotehničkoj školi u Konjicu školovao za elektrotehničara energetike. Odlučio sam se za izučavanje automatike, jer tu ima puno više matematike koja mi se sviđala i imao sam dosta uspjeha na takmičenjima tokom srednjoškolskog obrazovanja.”
Kako je radiokonjic.ba kazao Harun Špago, neki ispiti su se sa lakoćom polagli, ali nije uvijek bilo tako. Na svom akademskom putu je ovaj talentovani mladić baš poput svih drugih studenata nailazio na izazove.
“Prva godina je, barem meni, bila jako teška – novo okruženje, ispiti, drugačiji način provjere znanja, korona.. ali poslije je postalo lakše. Dosta ispita sam lagano položio, spremao sam ih dva dana, možda i kraće. ” kazao je Harun.
Ovaj mladi Konjičanin je trenutno zaposlen kao softverski inženjer, a ujedno je i student drugog ciklusa na ETF-u, odsjek Automatika i elektronika.

Svim studentima Harun je poručio:
“Mislim da je drugim studentima, baš kao i meni, najteža ta prva godina. Dođemo iz srednje škole sa dobrim ocjenama, pa se prvi ispit ne položi. Najbitnije je da se tada ne razočaraju i da nakon lošeg rezultata nastave dalje. Ne trebaju se zamarati time da baš sve ocjene moraju biti visoke, polako i sve će doći u svoje vrijeme. I ja sam upisivao osmice na početku, pa je na kraju prosjek ovakav kakav jeste.”

Harun Špago jedan od sedam studenata prvog ciklusa ETF-a, UNSA koji su nagrađeni priznanjem “Zlatna značka”.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima