21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičke košarkašice uspješne na dva turnira

Na turniru u Zenici osvojile prvo mjesto, u Ajdinovićima drugoplasirane

U četvrtak, 24. avgusta, juniorke ŽKK Konjic su učestvujući na dvodnevnom Memorijalnom turniru “Amna Fazlić” u Zenici, čiji je organizator bio klub Čelik, osvojile prvo mjesto.

Konjičanke su u finalnoj utakmici pobijedile kombinovanu ekipu KŽK Čelik/OKK Zenica retzultatom 60:59.

Najefikasnija igračica Konjica Asja Buturović postigla je 21 poen, Ilhana Džajić 16, Kanita  Kozić 14, Ejla Tabak 5, Monika Pekić 4 poena.

Iz kluba su naveli da je odličnu partiju pružila Merisa Lapo, koja je gospodarila reketom kao i Selma Voloder, Dina Alihidžić Dina i Emma Alibašić.

Na turniru su učestvovale ekipe: KK Jumper Zenica, ŽKK Konjic, KK Busovača, KK Igman iz Istočne Ilidže i domaćin KŽK Čelik, kombinovan od timova OKK Zenica i KŽK Čelik BH Telecom.

konjičke košarkašice uspješne na dva turnira
Konjičke košarkašice uspješne na dva turnira

Jučer su članice ŽKK Konjic 2009/10 godište na turniru u Ajdinovićima na “ARDA CUP”-u osvojile drugo mjesto, nakon ostvarene dvije pobjede i jednog poraza.              U idealnu petorku turnira uvrštena je igračica Konjica Ajša Halilović, naveli su iz ŽKK Konjic.

konjičke košarkašice uspješne na dva turnira
Konjičke košarkašice uspješne na dva turnira

[email protected]

Foto: KK Čelik, ŽKK Konjic

27.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima