Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović ovog vikenda na takmičenju u Veneciji

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović danas putuju u Veneciju gdje će učestvovati u Ligi mladih u karateu. Na ovom takmičenju, kako je najavljeno, učestvovat će oko 2500 takmičara. Omar će nastupiti u ime Karate kluba “Bošnjak” Konjic, a Imran u ime Karate kluba “Igman” Konjic. 

“Već sam jednom nastupao na ovoj Ligi 2019. godine, a ciklus priprema traje već 3-4 mjeseca gdje nas je zahvatio dobar ciklus takmičenja kao što su Svjetsko i Balkansko prvenstvo. Navikli smo već na ovaj intenzitet takmičenja i veoma smo spremni” – kazao je Omar Halilović, član KK “Bošnjak” Konjic.

konjički karatisti omar halilović i imran bilanović ovog vikenda na takmičenju u veneciji
Foto: Omar Halilović

Velija Halilović, trener KK “Bošnjak” Konjic je za radiokonjic.ba kazao da su fokusirani na pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u februaru 2023. godine na Kipru, te dodao: “Ovo je samo kontrolno takmičenje koje služi kao priprema za Evropsko prvenstvo na koje se Omar Halilović plasirao  na izbornom turniru”.

Na ovom prestižnom takmičenju, u ime Karate Kluba “Igman” Konjic nastupit će Imran Bilanović koji je za radiokonjic.ba kazao:

“Ovo takmičenje će biti bodovno za Evropsko prvenstvo. Nastupam u subotu i nadam se da će rezultati biti dobri zato što smo se dva mjeseca pripremali svaki dan po dva do tri treninga. Nastupam u teškoj kategoriji kadeti +70kg. U ovoj kategoriji će biti 80 takmičara. Iz Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju će nastupiti od 3 do 5 takmičara iz svake kategorije koji su također učestvovali i na Balkanskom prvenstvu.”

konjički karatisti omar halilović i imran bilanović ovog vikenda na takmičenju u veneciji
Foto: Imran Bilanović

radiokonjic.ba

07.12.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima