-4.5 C
Konjic
8 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Intervju sa novoimenovanim direktorom JU Dom zdravlja Konjic

Doktor Džemal Hajduk: "Ovo je vruć krompir u rukama,...

Počelo drugo polugodište: u Konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama

Prvi školski dan drugog polugodišta u školskoj 2022/2023. godini...

„Merhametove“ humanitarne kase na tri lokacije u Konjicu

„Merhametove“ humanitarne kase se nalaze u objektima: Bingo Konjic,...

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo održalo seminar u Konjicu

Proteklog vikenda Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je održalo seminar...

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović ovog vikenda na takmičenju u Veneciji

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović danas putuju u Veneciju gdje će učestvovati u Ligi mladih u karateu. Na ovom takmičenju, kako je najavljeno, učestvovat će oko 2500 takmičara. Omar će nastupiti u ime Karate kluba “Bošnjak” Konjic, a Imran u ime Karate kluba “Igman” Konjic. 

“Već sam jednom nastupao na ovoj Ligi 2019. godine, a ciklus priprema traje već 3-4 mjeseca gdje nas je zahvatio dobar ciklus takmičenja kao što su Svjetsko i Balkansko prvenstvo. Navikli smo već na ovaj intenzitet takmičenja i veoma smo spremni” – kazao je Omar Halilović, član KK “Bošnjak” Konjic.

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović ovog vikenda na takmičenju u Veneciji
Foto: Omar Halilović

Velija Halilović, trener KK “Bošnjak” Konjic je za radiokonjic.ba kazao da su fokusirani na pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u februaru 2023. godine na Kipru, te dodao: “Ovo je samo kontrolno takmičenje koje služi kao priprema za Evropsko prvenstvo na koje se Omar Halilović plasirao  na izbornom turniru”.

Na ovom prestižnom takmičenju, u ime Karate Kluba “Igman” Konjic nastupit će Imran Bilanović koji je za radiokonjic.ba kazao:

“Ovo takmičenje će biti bodovno za Evropsko prvenstvo. Nastupam u subotu i nadam se da će rezultati biti dobri zato što smo se dva mjeseca pripremali svaki dan po dva do tri treninga. Nastupam u teškoj kategoriji kadeti +70kg. U ovoj kategoriji će biti 80 takmičara. Iz Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju će nastupiti od 3 do 5 takmičara iz svake kategorije koji su također učestvovali i na Balkanskom prvenstvu.”

Konjički karatisti Omar Halilović i Imran Bilanović ovog vikenda na takmičenju u Veneciji
Foto: Imran Bilanović

radiokonjic.ba

07.12.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima