16.5 C
Konjic
29 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Svečanim defileom maturanti se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja ...

10.FGBiH: Odigrana predstava “Bujrum moji”

U OFF programu 10.festivala glumca BiH održan "In memoriam...

VLADA HNK: U zakon uvedeno pravo na dječiji dodatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je 202. redovnoj sjednici,...

Odličan nastup bodi bildera iz BiH na EP u Mađarskoj

Selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine u bodi bildingu i...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja

Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNK-a dodijelilo je u Mostaru nagrade najuspješnijim nastavnicima za promociju kvalitetnog obrazovanja povodom Dana učitelja, koji je obilježen 5.oktobra.

S područja Grada Konjica nagrade su uručene Armiru Hodžiću, nastavniku Islamske vjeronauke u Prvoj osnovnoj školi Konjic i Ismetu Pozderu, nastavniku Bosanskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Glavatičevo.

Nastavnik Armir Hodžić, kazao je da mu je bila čast primiti jedno takvo priznanje, koje je uslijedilo nakon niza uspješnih rezultata na takmičenjima.

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja
Nastavnik Armir Hodžić

“Priznanje nam je uručeno povodom Dana učitelja, najljepšeg dana za nas prosvjetne radnike. Zahvaljujem se Sindikalnom odboru naše škole na čelu sa predsjednicom Ednom Delalić, koja me predložila ispred Prve osnovne škole za ovo priznanje. Ovome je prethodilo nekoliko uspješnih takmičenja, prije svega Međudržavno takmičenje iz islamske vejronauke na kojem je učenica Maida Biber pojedinačno i ekipno osvojila prvo mjesto, čime je BiH osvojila prvo mjesto na tom takmičenju. Zatim su tu i nagrade sa kantonalnih i općinskih takmičenja, kao i drugi oblici nastavnog rada”-kazao je Hodžić.

Također, nastavnik Ismet Pozder, izrazio je zadovoljstvo što se našao među nastavnicima čiji je rad u prosvjeti tokom proteklih godina prepoznat i nagrađen.

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja
Nastavnik Ismet Pozder

“Zahvaljujem se Sindikatu koji je napravio iskorak u tom pogledu i nagradio nastavnike. Konkurencija je bila jaka, jer je bilo dosta nastavnika sa područja kantona koji su bili predloženi za ovo priznanje. Sa svojim učenicima osvojio sam prvo i drugo mjesto na federalnom takmičenju, zatim nekoliko nagrada sa kantonalnog i 15-ak nagrada sa općinskog takmičenja. Sve nagrade su se odnosile na literarna takmičenja odnosno na gramatiku, književnost i pravopis”-naveo je Pozder.

Nastavnici Armir Hodžic i Ismet Pozder su među šest nagrađenih nastavnika sa područja HNK-a, kojima je kantonalni Savez samostalnih sindikata osnovnog odgoja i obrzaovanja uručio priznanja za njihov predan rad u prosvjeti i ostvarene rezultate na takmičenjima.

radiokonjic.ba

28.10.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima