1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja

Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNK-a dodijelilo je u Mostaru nagrade najuspješnijim nastavnicima za promociju kvalitetnog obrazovanja povodom Dana učitelja, koji je obilježen 5.oktobra.

S područja Grada Konjica nagrade su uručene Armiru Hodžiću, nastavniku Islamske vjeronauke u Prvoj osnovnoj školi Konjic i Ismetu Pozderu, nastavniku Bosanskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Glavatičevo.

Nastavnik Armir Hodžić, kazao je da mu je bila čast primiti jedno takvo priznanje, koje je uslijedilo nakon niza uspješnih rezultata na takmičenjima.

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja
Nastavnik Armir Hodžić

“Priznanje nam je uručeno povodom Dana učitelja, najljepšeg dana za nas prosvjetne radnike. Zahvaljujem se Sindikalnom odboru naše škole na čelu sa predsjednicom Ednom Delalić, koja me predložila ispred Prve osnovne škole za ovo priznanje. Ovome je prethodilo nekoliko uspješnih takmičenja, prije svega Međudržavno takmičenje iz islamske vejronauke na kojem je učenica Maida Biber pojedinačno i ekipno osvojila prvo mjesto, čime je BiH osvojila prvo mjesto na tom takmičenju. Zatim su tu i nagrade sa kantonalnih i općinskih takmičenja, kao i drugi oblici nastavnog rada”-kazao je Hodžić.

Također, nastavnik Ismet Pozder, izrazio je zadovoljstvo što se našao među nastavnicima čiji je rad u prosvjeti tokom proteklih godina prepoznat i nagrađen.

Konjički nastavnici Armir Hodžić i Ismet Pozder nagrađeni za promociju kvalitetnog obrazovanja
Nastavnik Ismet Pozder

“Zahvaljujem se Sindikatu koji je napravio iskorak u tom pogledu i nagradio nastavnike. Konkurencija je bila jaka, jer je bilo dosta nastavnika sa područja kantona koji su bili predloženi za ovo priznanje. Sa svojim učenicima osvojio sam prvo i drugo mjesto na federalnom takmičenju, zatim nekoliko nagrada sa kantonalnog i 15-ak nagrada sa općinskog takmičenja. Sve nagrade su se odnosile na literarna takmičenja odnosno na gramatiku, književnost i pravopis”-naveo je Pozder.

Nastavnici Armir Hodžic i Ismet Pozder su među šest nagrađenih nastavnika sa područja HNK-a, kojima je kantonalni Savez samostalnih sindikata osnovnog odgoja i obrzaovanja uručio priznanja za njihov predan rad u prosvjeti i ostvarene rezultate na takmičenjima.

PROČITAJ:   Igman poražen od Širokog 3:2; Ramić najbolji strijelac Premijer lige BiH

radiokonjic.ba

28.10.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima