back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Konjički šahista Muamer Mrnđić na „Napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta

Muamer Mrnđić, član Šahovskog kluba Igman Konjic, nastupio je danas na 31.„Napretkovom božićnom turniru u šahu“ i okončao ga na diobi 1.mjesta.

Pobjednički pehar je osvojio FM Vlado Narančić, a četiri igrača su na diobi od 1 do 4. mjesta sa 7 poena (odlučio je dodatni kriterij): FM Vlado Narančić, IM Aleksandar Savanović, GM Milan Vukić i MK Muamar Mrnđić.

konjički šahista muamer mrnđić na „napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta
Muamer Mrnđić

U izjavi za radikonjic.ba Mrnđić je naveo da su na turniru nastupila 53 igrača, među kojima i četiri velemajstora: Kadrić, Kurajica, Dizdarević i Vukić, proslavljeni bh šahisti.

Predivan je osjećaj jer sam na diobi 1.mjesta sa 7 poena iz 5 pobjeda, 4 remija i bez poraza u konkurenciji četiri VM, šest IM i osam FM. Ja sam odigrao turnir u vrhunskom stilu i osvojio 7 poena iz 9 partija. Prezadovoljan sam igrom, a najvažniju pobjedu postigao sam u 7.kolu protiv VM Denisa Kadrića, koji je imao najveći startni rejting na turniru, 2658 rejting poena i koji je u vrhu svjetskog šaha“ – izjavio je Mrnđić. „Napretkov božićni turnir“ uvijek okupi najkvalitetnije igrače iz BiH i regiona. Ja sam prezadovoljan svojom igrom i plasmanom na turniru i nadam se da ću i na narednom turniru u Mostaru pokazati dobru formu i plasirati se u sami vrh tabele – rekao je Muamer Mrnđić.

konjički šahista muamer mrnđić na „napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta
Konjički šahista Muamer Mrnđić na „Napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta

radiokonjic.ba

18.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima