Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Konjički učenici do sada prikupili 17,5 hiljada maraka za pomoć narodu Gaze

 U saradnji sa odgojno- obrazovnim ustanovama, tj.osnovnim i srednjim školama, te aktivacijom humanitarnih kasa po tržnim centrima Merhamet BiH provodi akciju prikupljanja pomoći za narod Gaze. Akcija se provodi od 15 . oktobra ove do 15. januara naredne godine.

Prema riječim direktora Regionalnog odbora Merhameta Mostar Adnina Hasića u akciju se uključila većina konjičkih škola, a ovih dana očekuje se da se pridruži i Osnovna škola Parsovići.

Na ovaj način konjički učenici do sada su prikupili 17.5 hiljada maraka, dok je na području Hecegovačko-neretvanskog kantona do sada prikupljeno čak 75 hiljada maraka pomoći”- kazao je Hasić.

Akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć narodu Gaze posredstvom Merhameta trajat će još nešto više od mjesec dana, a Hasić je pozvao i one koji to do sada nisu učinili da u predstojećem periodu daju svoj doprinos akciji.

Prema riječima Adnina Hasića, a nakon što bude okončana tromjesečna akcija koja se provodi na području cijele Bosne I Hercegovine, pomoć  će biti objedinjena i upućena stradalima u Gazi.

radiokonjic.ba

04.12.2023.

jasminka@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima