20.4 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

“Konjičko kulturno ljeto”: Održan koncert “The other side of Gipsy”

Koncert pod nazivom “The other side of Gipsy” održan je večeras u okviru manifestacije “Konjičko kulturno ljeto” u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

“konjičko kulturno ljeto”: održan koncert “the other side of gipsy”
“Konjičko kulturno ljeto”: Održan koncert “The other side of Gipsy”

Vokalni solista Ivan Kurtić uz pratnju muzičara saksofoniste Mehe Radovića, bubnjara Amara Češljara, bas gitariste Edvina Hadžića, solo gitariste Mustafe Behmena, i klavijaturiste Harisa Kartala priredili su Konjičanima fantastičan koncert, koji je održan u neposrednoj blizini Kamene ćuprije, kod Mirisa lipe. Gost je bio harmonikaš Haris Kaltak.

“konjičko kulturno ljeto”: održan koncert “the other side of gipsy”
“Konjičko kulturno ljeto”: Održan koncert “The other side of Gipsy”

Meho Radović, idejni tvorac projekta “The other side of Gipsy”, izjavio je da je ovo prvi put da se javno izvodi ovaj program i da su prvi put nastupali u ovom sastavu.

Drago mi je što se to dogodilo u Konjicu, jer su moji prvi muzički počeci bili u Konjicu, pa je ovo i poluplanski bilo da se projekat predstavi u Konjicu. Riječ je o novom žanru koji se pojavio “world music”, koji podrazumijeva miješanje raznih žanrova u jedan žanr. Najčešće je to etno sa nekim modernijim zvukovima džeza, moderne muzike, klasične muzike, pop muzike, a naglasak je na etno muzici sa mješavinom nečeg modernog. Snimili smo u Konjicu četiri spota za četiri numere sa ovoga albuma, u konjičkoj kino sali i zahvaljujem se direktoru Ustanove Narodni univerzitet Konjic Benjaminu Mušinoviću što nam je ustupio prostor za snimanje. Zadovoljan sam odzivom publike, u Konjicu je moja vjerna publika i kada god sam nastupao uvijek je bilo publike” – izjavio je Radović.

“konjičko kulturno ljeto”: održan koncert “the other side of gipsy”
Meho Radović

Ivan Kurtić, koji je oduševio konjičku publiku svojim pjevanjem, je rekao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je u Konjicu bio njegov prvi solistički koncert, na kojem je predstavljen cijeli autorski album.

Drago mi je da je to bilo pred ovim divnim ljudima i ambijent je doprineo da tu energiju lepo prenesemo i sve je ispalo kako treba. Album još nije izašao i ovo je večeras bilo premijerno, a album bi trebalo da izađe 10. septembra i nadam se da će krenuti ovim stopama i da ide sve više” – poručio je Kurtić.

“konjičko kulturno ljeto”: održan koncert “the other side of gipsy”
Ivan Kurtić

Izvođači su se zahvalili organizatoru koncerta, publici i Gradu Konjicu na gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi na predstavljanju njihovog autorskog projekta.

radiokonjic.ba

23.08.2023.

Foto: radiokonjic.ba

Video: Vanja Alikadić

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima