Konjic:Obilježena 11.godišnjica smrti Jasmina Guske

0

Danas se navršila 11.godišnjica od smrti Jasmina Guske, nekadašnjeg načelnika Stanice javne bezbjednosti Konjic, koji je ovu funkciju počeo obnašati nedugo nakon prvih višestranačkih izbora 1990., pa do septembra 1993. godine.

Članovi porodice su danas zajedno sa saborcima, prijateljima i predstavnicima boračkih udruženja i Grada Konjica, na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, posjetili mezar Jasmina Guske, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, evocirali uspomene na njegov doprinos u odbrani BiH u proteklom ratu.

konjic:obilježena 11.godišnjica smrti jasmina guske
Konjic:Obilježena 11.godišnjica smrti Jasmina Guske

Prigodnim riječima se obratio Rašid Bajić, član Upravnog odbora Patriotske lige Konjic, kazavši da je Jasmin Guska bio čovjek od kojeg se učilo.

“Od njega smo učili pozitivne stvari i dobijali smjernice, podržavajući nas uvijek u radu. Zbog svega toga cijenit ću ga dok sam živ i dolaziti na mezar, jer je uradio mnogo pozitivnih stvari kada je u pitanju organizacija otpora u Konjicu”-kazao je Bajić.

Muhamed Taslidža, predsjednik Regionalnog saveza BiH za HNK-a, također,ukazao je na veliki doprinos koji je Jasmin Guska dao u proteklom ratu.

“To je bio čovjek koji je svojim znanjem i umijećem pokazao svoju opredjeljenost za suverenu i nezavisnu BiH. Bio je jedna od ljudi koji je bio spona između Hercegovine i Bosne. Uradio je, zaista, mnogo i u Mostaru, Konjicu, kao i za Sarajevo, jer smo radili konspirativno”-naveo je Taslidža.

Svaka godišnjica smrti Jasmina Guske posebno teško pada njegovoj porodici.

Brat Nijaz se s posebnim osjećanjima prisjetio svoga brata.

“Svake godine se okupimo ovdje, družimo se i sjećamo se njegovog lika, zajedno sa njegovim saborcima i prijateljima. Želja mi je da sva njegova priznanja i diplome, koje je dobio za života, budu izloženi u nekom budućem ratnom muzeju, zbog budućih generacija”-rekao je Jasminov brat Nijaz.

radiokonjic.ba

23.09.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

redakcija@radiokonjic.ba

+387 36 726 267