6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Konjic:Počinje realizacija premjera i katastarskog klasiranja zemljišta u MZ Bijela

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas je održao sastanak sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, resorne gradske službe i GEOBIRO-a Konjic kako bi se dodatno definisali detalji oko realizacije projekta koji se odnosi na premjere i katastarsko klasiranje zemljišta u MZ Bijela. Sporazumom, koji je ranije potpisan, predviđeno je da će projekat zajednički finansirati Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK-a i Grad Konjica, nakon čega su sve tri strane potpisale i ugovor sa GEOBIRO Konjic koji je odabran za izvođača radova. Govoreći o navedenim aktivnosti Sead Hadžić, pomoćnik direktora za katastar Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za radiokonjic.ba je kazao:

Stanovnici MZ Bijela, koji su obuhvaćeni projektom, će sve informacije moći dobiti na zvaničnoj web stranici Grada Konjica, kao i u prostorijama mjesne zajednice, kazala je Mirna Habibija-Sultanić, pomoćnik gradonačelnika u službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Od ranije je poznato da su u toku rata uništene zemljišne knjige za MZ Bijela, tako da vlasnici parcela nisu mogli dobiti zemljišno-knjižni izvadak. Realizacijom navedenih aktivnosti ovaj problem će, nakon 30 godina, konačno biti riješen- kazao je Irfan Jazvin, predsjednik MZ Bijela.

radiokonjic.ba

15.09.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima