-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

KOS: Izviđač mi je dao sve

Još jedna potvrda odličnog rada s mladim rukometašima došla je za Ljubuški Izviđač prelaskom Miloša Kosa u Zagreb.

Nedavno je 1. avgusta 2002. rođen seniorski reprezentativac Srbije Miloš Kos, koji je kao šesnaestogodišnjak u ljeto 2018. prešao iz Kozarske Dubice u Izviđač. Ljubušac mu je, kao i mnogim igračima do sada, omogućio odličnu školu rukometa i konstantan igrački rast, što ga je na kraju dovelo do seniorske reprezentacije i Zagreba kao kluba koji redovno igra Ligu prvaka.

– Kontaktirali smo se tokom prošle sezone, klubovi su se dogovorili i to je konačno rešeno. Na meni je bilo samo da ih čekam. Drago mi je da je prošlo, rekao je Miloš Kos, koji se već pridružio treninzima Zagreba.

Ljubuški će mu sigurno ostati u najljepšem sjećanju, a u klubu su svakako ponosni što su još jednog rukometaša doveli na ovaj nivo.

– Izviđač mi je bukvalno dao sve. Dao mi je priliku da igram, imao sam dobre treninge, utakmice, dobre trenere, sve što je potrebno za razvoj mladih igrača. Mislim da je u tom smislu najbolji klub, ne samo u Bosni i Hercegovini, već iu regionu. Za četiri godine zajedno smo osvojili tri titule, dvije lige i jedan kup. Rasli smo iz sezone u sezonu. A kako je došlo vrijeme da dođemo u Izviđač 2018. godine, sada je vrijeme za rastanak, rekao je Kos.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je bronzu na Evropskom juniorskom prvenstvu u Portugalu ovog leta, i bio je jedan od lidera ove generacije. To mu je bila ulaznica za seniorsku reprezentaciju Srbije.

– Otkako smo došli u Izviđač, prolazim kroz sezone sa svim mlađim selekcijama Srbije. Kroz te četiri godine na kraju sam postao viši predstavnik. Odigrali smo dobro juniorsko Evropsko prvenstvo prošlog ljeta i dobio sam poziv u A tim. Godine u Izviđaču su mi donijele samo napredak u karijeri, rekao je Kos, koji ističe da je od početka bio mišljenja da će igrati za Srbiju, odnosno da Bosna i Hercegovina nije opcija.

PROČITAJ:   Južna Koreja i Belgija šanse za preokret Zmajica

Sada mora da se dokazuje u klubu koji nastupa na višem nivou.

– Trudiću se da se što bolje predstavim, da što bolje odigram i idem u nove pobede i titule. Zahvaljujem Izviđaču i Ljubuškom na svemu, rekao je Miloš Kos. Er.B.

Čolina: Bilo je zadovoljstvo raditi sa Kosom

Odlazak Kosa u vrhunski rukometni klub je još jedno veliko priznanje za Skaut školu rukometa.

– Malo je nezgodno što je otišao usred sezone, ali verujem da će naši igrači prepoznati priliku i uspeti da je nadoknade. Sigurno će nam to s jedne strane biti otežavajuća okolnost, jer ga je krasila njegova lakoća da postiže golove. Njegova agresivnost je napravila razliku u našem timu, u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a siguran sam i da će to biti velika prednost i u Zagrebu. Svaka cast Milošu, on je možda i najdominantniji igrač u istoriji Skauta. Došao je tamo kao dijete i profilirao se od srednjeg beka koji igra sve, do poluvremena u odbrani i lijevog beka koji ima strašnu fintu i šut. Rijetkost je u svijetu rukometa da neko ima tako izuzetno dobar udarac i fintu. Ovo su neke od tehničkih stvari koje je pokupio kod nas i nadam se da će biti predstavljen u najboljem svjetlu u Ligi prvaka sljedeće srijede protiv Wisle. Mislim da je napravio dobar izbor i taj korak će mu biti više nego dovoljan i pravi izazov. Vjerujem u njega i uvijek ću vjerovati jer ima sjajan karakter, odgojen je dječak, privlači pažnju na pravi način i bila je prava radost raditi sa njim, rekao je trener izviđača Toni Čolina.

Objava KOS: Izviđač mi je sve dao pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima