7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Košarkašica”Konjica” Kanita Kozić ponosna na prvi nastup za Reprezentaciju BiH U18

Članica ŽKK Konjic, Kanita Kozić učestvovala je sa Reprezentacijom BiH U18 na Evropskom prvenstvu U18 B divizije koje je održano u Sofiji, Bugarska. Veliki je ovo uspjeh za mladu košarkašicu i za njen matični klub, kao i za nastavak njene košarkaške karijere. Kanita je ponosna jer joj je selektorica pružila povjerenje da zaigra u utakmicama.

„Ovo je moj prvi nastup za Reprezentaciju BiH, čije su članice bile i košarkašice iz klubova iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Zenice i Konjica. Najteža je bila utakmica u četvrtfinalu za treće i četvrto mjesto protiv Luksemburga, koju smo izgubile jedan razlike, to jeste pola koša. Mi smo svakako zadovoljne rezultatom koji smo postigle”, kazala je Kozić.

Za mladu košarkašicu ovo je bio veliki izazov s obzirom da je od kuće bila odsutna mjesec i po dana, zbog priprema i nastupa na prvenstvu.

„Mi smo mijenjale lokacije na pripremama, prvo smo bile u Ajdinovićima, zatim u Olovu, pa u Bužimu odakle smo išli u Hrvatsku gdje smo igrali  dvije prijateljske utakmice. Nazad smo se vratili u Bužim, a onda iz Bužima otišli u Sofiju na Evropsko prvenstvo. Prvenstvo je počelo 30. juna, a završilo je 9. jula. Naporno je bilo biti udaljen toliko dugo od kuće, svaki dan na pripremama je bilo neizvjesno, jer nismo znali ko će ostati do kraja, a ko neće, to nam je bilo najteže na pripremama. Ako budem postizala dobre rezultate i u nastavku sezone, nadam se da ću biti pozvana i sljedeće godine”, navela je Kozić.

košarkašica"konjica" kanita kozić ponosna na prvi nastup za reprezentaciju bih u18
Košarkašica"Konjica" Kanita Kozić ponosna na prvi nastup za Reprezentaciju BiH U18

Kanitin trener, Neven Pejković ponosan je na članicu kluba istaknuvši da mlada košarkašica ima mogućnost ponovnog nastupanja za reprezentaciju.

„Ponosan sam što je Kanita bila dio reprezentacije, i unazad kad pogledamo par godina, kada uđemo u naše kancelarije vidimo dresove djevojaka Azre Nikšić, Emele Ramić, Lane Kudović koja je prošle godine bila kapiten, sad je tu i Kanitin dres. Iz tako malog mjesta i malog kluba nije mala stvar probiti se među dvanaest najboljih, među njima je i Kanita bila. Ona ima mogućnost da nastupa za U18 reprezentaciju BiH i naredne godine i vjerujemo da će potvrditi ovogodišnji uspjeh”, ističe Pejković.

Kanita Kozić sa ostalim članicama ŽKK Konjic trenutno je na odmoru do 7. augusta kada će klub početi pripreme za narednu sezonu u svim kategorijama.

radiokonjic.ba

27.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima