Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Košarkašice Konjica i ove godine nastupale u WABA ligi

Članice ŽKK Konjic U15 učestovale su i u sezoni 2023./2024. u regionalnoj WABA ligi, predstavljajući svoj klub i grad na najljepši način na ovom međunarodnom takmičenju. Konjičanke su odigrale ukupno 10 utakmica sa klubovima iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Bugarske, a posljednji krug – balon je održan proteklog vikenda u Gradišci.

ŽKK Konjic učestvuje u okviru WABA lige dugi niz godina, koja predstavlja kvalitetno, ali izuzetno zahtjevno takmičenje, koje se ove sezone se sastojalo od tri balona, kazao je trener ŽKK Konjic Almir Prohić.

„Prvi balon je odigran u Zenici gdje smo odigrali tri utakmice, sa Čelikom iz Zenice, Bugarskim Championom i Budućnosti iz Crne Gore. Drugi balon se odigrao u Sloveniji, gdje smo odmjerili snage sa ekipama Janina, Ilirija i Ježica, a tokom trećeg balona prethodnog vikenda u Gradišci smo igrali sa ekipama Reyer i Futurosa iz Italije, te ekipama Vodice iz Hrvatske i Celje iz Slovenije“– kazao je Prohić.

košarkašice konjica i ove godine nastupale u waba ligi
Članice ŽKK Konjic U15 predstavljale su svoj grad i klub na međunarodnom takmičenju u  WABA ligi, sezona 2023/24.

Trenažni proces je u toku, a u narednom periodu košarkašice ŽKK Konjic nastupaće u okviru Ženske omladinske lige BiH.

„Mi nastavljamo dalje takmičenje u našoj ŽOL BIH. Treninzi su konstantni, pet puta sedmično. Sljedeća utakmica bi trebalo da bude u Trebinju, međutim nekada ne možemo predvidjeti neke stvari poput viroza, i moguće je da ćemo to kolo odgoditi, pa igrati narednu utakmicu protiv ekipe iz Sarajeva. Usklađujemo sve potrebe sa našim utakmicama“- naveo je Prohić.

U klubu je oko 90 članica, a sve zainteresovane djevojčice mogu se učlaniti i postati dio ŽKK Konjic.

košarkašice konjica i ove godine nastupale u waba ligi
Almir Prohić, trener ŽKK Konjic

„Mi imamo školicu košarke, curice već uzrasta 6 i 7 godina nam se pridružuju. Nude se mnoge mogućnosti, kako košarkaške aktivnosti tako i druge, druženja i putovanja su neke od njih. Svi novi članovi su dobrodošli, sve ćemo ih vrlo rado prihvatiti. Nismo samo usredotočeni na našu gradsku jezgru, pridružuju nam se djevojčice iz Čelebića, Podorašca i drugih okolnih mjesta“- istaknuo je Prohić.

O svom iskustvu bavljenja košarkom govorila je članica ŽKK Konjic, Ajša Halilović.

„Jako sam ponosna što treniram u ŽKK Konjic, košarka mi je primamljiv sport, nekako je sama po sebi zanimljiva. Prije sam trenirala karate. Igram poziciju desni bek, to je jedna od lakših pozicija, jer ne uzima za sebe toliko odgovornosti“- kazala je Halilović.

Kapiten kluba Naida Jahura istaknula je da je odlična učenica i da uspjeva uskladiti školske obaveze sa treninzima u klubu.

košarkašice konjica i ove godine nastupale u waba ligi
Košarkašice ŽKK Konjic, Ajša Halilović i Naida Jahura

„Ja da se ne bavim sportom ne znam kako bih iskoristila svoje slobodno vrijeme. Već godinama se navikavam uskladiti školske obaveze i treninge i u tome uspjevam, odlična sam učenica. Ovo je jako lijepo iskustvo i jako lijep klub u kojem bi se svaka djevojčica lijepo osjećala“- navela je Jahura.

Treninzi se održavaju u Gradskoj dvorani i u Prvoj osnovnoj školi, starije članice treninge imaju pet puta sedmično, a nove članice tri do četiri puta sedmično. Upisi u klub vrše se  u Gradskoj dvorani srijedom od 15:45 i vikendom od 09:30 do 12:30 i radnim danima u Prvoj osnovnoj školi Konjic. Dodatne informacije moguće je pronaći na FB i web stranici ŽKK Konjic.

radiokonjic.ba

12.01.2024.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima