14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Kosovski ministar objavio potresno otkriće: Djevojčica (11) silovana više od godinu dana

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželal Sveča izjavio je danas da prve informacije govore da je 11-godišnja devojčica, koja je silovana tokom juna i avgusta ove godine, silovana mnogo duže – više od godinu dana.

On je na današnjoj konferenciji rekao da je od načelnika Policijskog inspektorata Kosova (PIK) zatražio da kao svedoke pozove sve policajce uključene u ovaj slučaj kako bi se razjasnilo šta se dogodilo, navodi Nova.rs.

On je rekao da nadležne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uvjerenje da će svi propusti biti utvrđeni i da će odgovorna lica biti kažnjena.

– Prva informacija je da je ova maloletnica silovana više od godinu dana. Zahtjev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svjedoci, kako bi institucije i javnost Kosova bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije radile i šta uradiće – naveo je on.

– Sve dosadašnje informacije govore nam o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovog maloljetnika, a potom da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još uvijek nisu uhapšeni – dodao je.

Dana 27. avgusta, 11-godišnju djevojčicu je sedam sati seksualno zlostavljalo pet osoba, od kojih su dvije bile punoljetne i tri maloljetne osobe. Kasnije se saznalo da je silovana iu junu.

Post Kosovski ministar najavio šokantno otkriće: Na Posušje.info prvi put se pojavila djevojka (11) silovana više od godinu dana.

www.posusje.info

Možda vas zanima