back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

KREŠIMIR KREŠIĆ: Trimo je ambiciozan klub, ciljamo titulu prvaka ove godine

Mladi čapljinski desni bek Krešimir Krešić (rođen 12.11.1999.) do sada je mudro birao sredinu za svoj rukometni rast, što sugerira prošloljetna odluka da se odazove pozivu slavnog slovenačkog rukometaša, a danas selektor A selekcije i trener u Trimu iz Trebnja Uroš Zorman.

Slovenačka liga je sama po sebi odlična posljednja stepenica do najvišeg nivoa rukometa, odnosno najboljih evropskih liga, a Trimo je prethodnih godina bio hit ekipa.

Krešić je prije 20-ak godina potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom u kojem je igrao njegov sunarodnjak Nikola Prce.

– Nakon četiri godine provedene u Sesvetama, dobio sam poziv od Uroša Zormana i time sam bio prezadovoljan. Mislim da je to dobar korak naprijed u mojoj karijeri, želio sam doći u tako ambiciozan klub kao što je Trimo, koji je već dvije godine završio na drugom mjestu u Sloveniji. Sezonu prije toga bio je treći, a već ove godine ciljamo na titulu prvaka Slovenije. Imamo četiri pobjede u četiri kola, sve smo izvojevali uvjerljivo i nadam se da ćemo tako nastaviti, kaže Krešimir Krešić.

Trimo je klub sa lepom tradicijom, pet puta su prvenstvo završavali na trećem, a dva puta na drugom mestu (i u poslednje dve godine), ali nikada nisu osvojili šampionsku titulu.

– Celje i Gorenje su veliki klubovi, a Trimo poslednjih godina kuca na vrata šampionata. Imamo dobar tim, spoj mladosti i iskustva, i mislim da možemo uzeti titulu. Mislim da se možemo nositi sa Celjem i pobijediti ih, kaže Krešić, koji ima vrijedan udio u Trimovim rezultatima ove sezone:

– Igram u oba smera, delim minute sa saigračem, igramo pola-pola i zadovoljan sam time, pogotovo što sam tek došao. U prošloj utakmici sam postigao 4 gola, onu prije 5, tako da mislim da napredujem iz dana u dan i da je sve bolje.

KREŠIMIR KREŠIĆ: Trimo je ambiciozan klub, ciljamo titulu prvaka ove godine

Ovakav nivo takmičenja svakako pogoduje njegovom razvoju.

– Liga je izjednačena, tako da ne možete lako izbaciti ekipe iz nižeg dijela rang-liste. Drugačije je nego u Hrvatskoj. Slovenačka liga je dobra za razvoj igrača, ima dosta mladih ljudi i odlično se radi, ističe Krešić.

Kao posljedica svega, stigao je i poziv novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfana Smajlagića.

– Bio sam u kadetskoj reprezentaciji BiH, zatim sam dobio poziv u Hrvatsku za juniorski uzrast i igrao dvije godine. Bosna i Hercegovina tada nije imala ni juniorsku reprezentaciju. Već prošle godine se pričalo o pozivu u BH A tim, koji sam dobio ove godine. Dobio sam poziv od Irfana Smajlagića i sretan sam i zadovoljan, zaključio je Krešimir Krešić.

Smajlagić je u svojoj prvoj selekcijskoj kampanji Krešića stavio na širi spisak rukometaša (prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Slovenijom i Crnom Gorom igrat će samo igrači sa uže liste), a plan je da mu pruži šansu i pokuša njega na jednom od narednih okupljanja.

Treneri sa kojima je radio

Krešimir Krešić rukometom se počeo baviti sa 15 godina u rodnoj Čapljini. Radio je sa nekoliko priznatih rukometnih imena.

– Počeo sam nešto kasnije nego inače, ali se nisam dugo zadržao jer sam tri godine igrao u Čapljini. Moj prvi i jedini trener u Čapljini bio je Josip Ostojić, mlad i perspektivan trener koji je puno naučio i pokušao svoje znanje prenijeti na nas. Imali smo priliku i sazrijevati sa nekoliko iskusnijih igrača u Čapljini. Tada sam dobio poziv od Davora Dominikovića u Sesvetama. Nije se dugo zadržao, bio je godinu dana, tako da sam dvije i po godine radio sa trenerom Silviom Ivandijom, rekao je Krešić.

Sada je pod vodstvom Uroša Zormana.

– Mnogo je toga prošao, bio je 7-8 godina u Kielceu, gde je radio sa Talantom Dujšebaevom, a znamo kakav je on trener. Od Zormana sigurno možete puno naučiti. Ovdje sam dva i po mjeseca i već sam mnogo stekao, rekao je Čapljinac.

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post KREŠIMIR KREŠIĆ: Trimo je ambiciozan klub, ove godine ciljamo na šampionsku titulu pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima