back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Lana Pudar osvojila novo zlato i oborila mediteranski rekord

Sjajna bosanska plivačica Lana Pudar osvojila je još jednu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama održanim u Oranu u Alžiru.

Nakon osvojenog zlata na 200 metara prsno i petog mjesta na 50 metara prsno, mlada Mostarka (16) ostvarila je još jedan uspjeh i zauzela prvo mjesto na 100 metara prsno.

Pudar je postigao nevjerovatno vrijeme od 57,55, što je novi rekord Mediterana!

Drugo mjesto osvojila je Ana Ntountouanaka iz Grčke, dok je Ilaria Bianchi iz Italije osvojila bronzu.

Lana je “pobjegla” Grkinji za sekundu i stotinku, što dovoljno govori o nastupu. Ntountounaki je završio drugi sa vremenom 58.56, dok je Ilaria Bianchi zauzela treće mjesto s vremenom 59.06.

Lana je nastupila u veoma jakoj konkurenciji, a rivalke su joj bile Georgia Damasioti (Grčka), Claudia Tarzia (Italija), Ana Cunha (Portugal), Ilaria Bianchi (Italija), Mariana Pacheco de Souza (Portugal), Anna Ntountounaki (Grčka) i Carla Sirera Hurtado (Španija).

Naša mlada reprezentativka jutros je izborila finale zabeleživši drugo vreme svih polufinalista, ali je u nastavku takmičarskog programa uspela da popravi svoj nastup i osvoji još jedno zlato.

Podsjetimo, Lana je na ovim Mediteranskim igrama već osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin, dok je na 50 metara bila peta.

Reprezentacija BiH osvojila je osam medalja na Mediteranskim igrama u Oranu, od čega dvije zlatne i šest bronzane.

Nakon pobjede, bh. plivačica je rekla da je presretna što će se u Alžiru ponovo čuti himna Bosne i Hercegovine posvećena zlatnom osvajaču u jednoj od disciplina.

“Veoma sam zadovoljan i drago mi je što sam postigao ovakav uspjeh i na 200 i na 100 metara. Također, sretan sam što sam oborio mediteranski rekord. Ovo je moje drugo najbrže vrijeme ikada na 100m delfin i to je znak da se mogu nadati boljim vremenima kada je raspored rjeđi. Uzbuđen sam što će se čuti himna Bosne i Hercegovine. Hvala svima na podršci”, poručio je oduševljeni bh. plivač.

Post Lana Pudar osvojila novo zlato i oborila rekord Mediterana pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.bamostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]