6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Lani Pudar uručen diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine

Diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine 16-godišnjoj plivačici uručila je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Pudar, koja je u augustu ove godine na Evropskom prvenstvu u plivanju za seniore u Rimu osvojila zlatnu i bronzanu medalju na 200 i 100 metara delfin, izrazila je zahvalnost što je dobila diplomatski pasoš BiH i dodala da joj to mnogo znači.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo dobiti ovaj pasoš i zaista mi mnogo znači. Svojim dostignućima uspeo sam da dobijem diplomatski pasoš sa 16 godina. Malo je reći da sam zadovoljan“, rekao je mladi plivač.

Turković je istakao da su medalje koje je Pudar osvojio u proteklom periodu donele veliku radost građanima Bosne i Hercegovine.

„Učinio si nas ponosnim. Vaš uspjeh je inspiracija mladim generacijama, ne samo da napreduju, već i da to čine u Bosni i Hercegovini, kao što ste učinili za Bosnu i Hercegovinu. Svi smo dirnuti Vašim optimizmom, Vašim odnosom prema državi Bosni i Hercegovini i Vašim patriotizmom. Zadovoljstvo mi je uručiti vam diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će to biti olakšanje i mali doprinos u nastavku vaše uspješne karijere”, rekao je Turković.

Podsjetila je da je finansiranje sporta jedno od pitanja koje nije trajno i sistemski riješeno na državnom nivou.

“Potrebno je da država razvija svoje kapacitete u svim segmentima i da bude u mogućnosti da sistemski pomaže sportistima. To je nešto što ćemo morati trajno rješavati u narednom periodu. Međutim, činjenica je da ste i pored teških uslova zablistali na svjetskoj sceni i stoga zaslužujete, ako vam možemo dati, najveću zlatnu medalju”, naglasio je ministar.

Najbolji bh. plivač je u posljednjih nekoliko mjeseci osvojio ukupno sedam medalja, od čega pet zlatnih, na tri velika međunarodna takmičenja – Evropskom juniorskom prvenstvu, Mediteranskim igrama i Evropskom prvenstvu za seniore, piše Anadolija.

PROČITAJ:   Skauti idu u Linz po aktivan rezultat

www.haber.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima