back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

LAVER CUP: Novak lako slavio protiv polufinalista US Opena

Srpski teniser Novak Đoković savladao je polufinalistu nedavno održanog US Opena Frensisa Tiafoa u poslednjem pojedinačnom meču drugog dana Lejver kupa sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:3.

Time je donio novu prednost evropskom timu, koji sada vodi u ukupnom rezultatu sa 3-2.

Novak je do prvog seta stigao dominantnom igrom, koja Amerikancu nije ostavila ni najmanju šansu. Nakon 1-1 odigrao je pet uzastopnih gemova, uz dva brejka i dominantan servis gem, u kojima nije izgubio nijedan poen!

U istom ritmu Novak je nastavio i u drugom setu i treći put uzastopno odmah na startu oduzeo servis protivniku. Tiafo je pokazao zube već u narednom gemu, kada je uzeo ne samo prvi poen na servis našeg igrača, već je nanizao tri za preokret od 30-00 i priliku za brejk. Ipak, u dva sjajna duga poena Srbin je uspeo da materijalizuje brejk i nastavi seriju.

U narednom gemu Amerikanac je konačno prekinuo niz od 8 uzastopnih gemova, iako je srpski teniser posle 00-40 uspeo da dođe do izjednačenja. I u svom sljedećem servis gemu uspio je sačuvati dvije brejk lopte i dodatno produžiti meč.

Do kraja, Đoković je još jednom slomio protivnika, a u posljednjoj utakmici za rutinsku pobjedu i novu prednost za evropski tim.

Očekuje se da će Novak uskoro izaći na teren u igri parova, zajedno sa Matteom Berretinijem.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]