back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

LEGENDARNI FRANCUSKI TENIS: Sada je sve dosadno, Đoković i Nadal su predvidljivi

Nedavno se na Lejver kupu osvajač 20 grend slem titula Rodžer Federer oprostio od tenisa nakon što je izgubio dubl koji je igrao zajedno sa Rafaelom Nadalom.

Ovom prilikom legendarni francuski teniser Yannick Noah, nekada treći na svijetu, prokomentarisao je stanje tenisa nakon Švajcarca.

Hoće li neko moći zamijeniti Federera? Ne, niko nije zamijenio Lavera ili McEnroea. Neko će doneti nešto novo. Ljudi imaju tendenciju da komentarišu sport samo gledajući rezultate. Oni ne shvataju da je to ključna komponenta spektakla i drame. Tehnički i atletski elementi su sekundarni. Kada je Roger igrao, znao si da će se nešto dogoditi. Doći će neko drugi, ali biće drugačije. Volio sam kada je odlazio u mrežu jer je skraćivao bodove. Svoje karte morate baciti na sto, a da ih ne držite predugo u rucipohvalio se Švajcarac.

Noa se tada osvrnuo na neke od starijih teniskih majstora, ali vjerovatno, uz Federera, najvećeg Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Šta mi se svidjelo kod McEnroea? Njegov bekhend i njegov forhend? Ne, njegova ličnost. McEnroe danas ne bi završio meč. Isto važi i za Nastase. Koliko je djece počelo igrati tenis zahvaljujući Nastaseu? Mnogo jer je bilo urnebesno. Sada je sve dosadno. Nemojte me pogrešno shvatiti, Nadal i Đoković su fenomenalni, ali predvidljivi. Kakav je Zverev glas? Ne znam, nikad čuo. Voleo bih da su mikrofoni svuda da se ti igrači mogu izraziti. Voleo bih da se smeju, vrište, šale, plaču. Vidjeti Federera i Nadala kako plaču ruku pod ruku je najbolja stvar jer oni izražavaju svoju humanostNoah je bio iskren.

Noah je posljednji Francuz koji je osvojio Grand Slam titulu, što mu je i uspjelo davne 1983. godine na Rolan Garosu.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]