11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

Lejla Njemčević pala, oštetila biciklo i opet ostvarila sjajan rezultat

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević osvojila je 2. mjesto na Svjetskom kupu u disciplini maraton održanom u Ornansu u Francuskoj nakon pada.

Pobjedu je odnijela domaća takmičarka Estel Morel iz Francuske sa vremenom od 4 sata i 11 minuta, dok je treće mjesto zaokružila Italijanka Claudia Peretti.

– Osvajanjem drugog mjesta naš takmičar je nastavio niz sjajnih rezultata ove sezone na utrkama Svjetskog kupa i upisao još 200 UCI bodova – saopćeno je iz MTB reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U saopštenju se navodi da su uslovi na trci bili zahtevni, kiša je padala tokom cele trke, a blatnjavi tehnički putevi na pojedinim deonicama činili su vožnju gotovo nemogućom.

Lejla Njemčević je sa još jednom takmičarkom pala na početku trke, odnosno na osmom kilometru, pri čemu je oštetila ram bicikla, prednju kočnicu i mjenjač. Posle pada nastavila je trku sa ubedljivo poslednje pozicije, a do kraja 66 kilometara duge trke sustigla je takmičarke i zauzela drugo mesto.

– Ovo je bila nevjerovatna trka za mene, odmah na startu sam doživio pad i potpuno oštetio motor. Nisam bio siguran da li će bicikl izdržati trku zbog teških uslova i tehničkih problema, ali nisam bio povrijeđen i osjećao sam se odlično. Iako sam bio posljednji nakon pada, znao sam da je staza teška i zahtjevna, što mi daje prednost u odnosu na ostale takmičare. Osvajanje drugog mjesta u Ornansu je jedna od mojih najdražih medalja i zahvalio bih se na podršci publike u Francuskoj – rekao je Njemčević.

Sljedeća i ujedno posljednja trka za našeg takmičara je Roc d’Azur Svjetski kup u maratonu, koji je na programu u petak, također u Francuskoj. Osvajanjem drugog mjesta Lejla Njemčević je zadržala prvo mjesto na Svjetskoj maratonskoj rang listi, a odlučujuća utrka za Svjetsku listu biće posljednja serija Svjetskih kupova.

PROČITAJ:   BiH srušila prvaka Europe!

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima