back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Leo Janković sjajno koristi dobijenu šansu: Vjerujem da ću se afirmisati u ozbiljnog igrača

Dobojska Sloga oduševila je ljubitelje fudbala u prva dva kola debitantske sezone u Premijer ligi BiH. Prvo su sjajnim drugim poluvrijemom izbacili Borac s terena i nadoknadili zaostatak od dva gola za historijski bod, a za vikend su deklasirali Leotar iza nas sa 4:0 i ostvarili istorijsku pobjedu.

U prva dva kola istakao se novajlija u dresu Sloge Leo Janković. Ušao je na poluvrijeme meča protiv Boreca, unio dosta živosti u igru, upisao asistenciju i postigao gol u drugom kolu.

– Vjerujem da je ovakav ishod bio iznenađenje za mnoge, ali mi kao ekipa jako dobro znamo koje kvalitete imamo i došli smo u Modrič s ciljem da pokažemo da remi sa Borcem nije bio slučajnost. Trener je na najbolji mogući način iskoristio ono što imamo kao tim i ovo je rezultat svega toga, Leo Janković je za Sport 1 rekao, a potom nastavio sa ličnim nastupom:

– Da, imao sam asistenciju u prvom kolu, au drugom sam postigao gol i to vidim kao rezultat mog napornog rada, i kao tima i kao pojedinca. Ja to doživljavam kao “uhvaćeni trk” i vjerujem da će moji rezultati nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom.

Janković je u Slog stigao iz Posušja, gde je bio u prolećnom delu sezone, a sudeći po startu biće veliko pojačanje za tim Zorana Ćurguza.

– Nova sredina, da novi ljudi, ali me je u svemu tome dočekala veoma lepa atmosfera, ekipa koja izuzetno dobro radi i koju u isto vreme krasi sloboda i strahopoštovanje prema treneru.

Stiče se utisak da Posušje nije dovoljno iskoristilo ovog dvadesetjednogodišnjeg krilnog igrača. Zimus ga je doveo iz Tomislava, gdje je bio najbolji igrač, a za Posušje je odigrao samo četiri utakmice.

– Posušje je veoma kvalitetan klub sa izuzetnim uslovima i želim im sve najbolje u narednoj sezoni. Nažalost, nisam u tome dobio adekvatnu priliku, ali je to zaista bila prilika da istražujem granice svog strpljenja i truda uprkos svim poteškoćama.Želja da odigram minutažu i dokažem se dovela me je u Slog Doboj, vjerujem da Afirmiraću se kao ozbiljan igrač.

Uz dobar početak, rastu i apetiti Sloge.

– Četiri boda za vrh tabele u dva kola. Dokazali smo sebi i drugima za šta smo sposobni, “apetiti” tek sada rastu. Trener svaki dan ponavlja da želi da nam usađuje pobjednički mentalitet, a sa spiskom koji ima uz sebe, sigurno ima mjesta za tako nešto.

Janković ima svoj gol i u dresu Dobojlija.

– Trenutno želim da svoj fokus usmerim na svaki trening i svaki predstojeći meč, idem korak po korak i izvlačim maksimum iz svega. Dok gledam sebe, gledam i klub. Želim da postignem sve što sam zamislio i ostavim veoma dobar utisak.

Sloga sada ima utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog.

– Da, riječ je o izuzetno kvalitetnim ekipama, ali igramo bez pritiska i nosimo se na krilima povoljnih rezultata prethodne dvije utakmice. Uz malo sreće to može biti prilično iznenađenje. Na kraju, zahvalio bih se treneru Curguzu na prilici, nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]