4.4 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

LIVNO / ‘Košarkom Za Toleranciju’ Do Uvažavanja Različitosti

S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira u Livnu, u subotu, 17. rujna, s početkom u 11. 00 sati održat će se turnir, peti po redu, u uličnoj košarci pod nazivom “Košarkom za toleranciju”.

Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija “Uvažavanje” Livno i ŽKK Livno, a uz potporu Grada Livna i Misije OESS-a u BiH.

Osim sportskog dijela, turnir će imati i humanitarni sadržaj gdje će u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna, kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “PUT U ŽIVOT”, Medžlis islamske zajednice Livno, Marijanska vinkovska mladež MVM-BiH, te članovi Koalicije.

Simboličnom “kupnjom” slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći će se dvjema obiteljima: u Livnu Nihadi Mulić, koja skrbi za tri maloljetna sina, a kojoj je do uređenja kuće Grad osigurao privremeni smještaj, te u Drvaru obitelji Luke Matića, teško stradalog u prometnoj nezgodi, koji je skrbio za suprugu i dvoje djece, naveli su organizatori.

Uz košarkašice iz Livna i iz Drvara, dva grada u HBŽ u kojima djeluju koalicije protiv mržnje (“Drvar – grad razumijevanja” i “Uvažavanje”), od samih početaka daju svoj doprinos ovoj manifestaciji, tako da je ovakva raspodjela doniranih sredstava i najbolji način zahvale na dosadašnjoj suradnji i pružanje prijeko potrebne pomoći obitelji koja se našla u iznimno teškoj situaciji.

relax-portal.info

mostarski.info

Možda vas zanima