back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Lojo na press konferenciji poslije poraza od Južne Koreje: Nismo spremni za ovaj nivo takmičenja

Selektor naše reprezentacije Goran Lojo čestitao je protivnicima na pobedi na konferenciji za novinare posle meča protiv Južne Koreje.

– Čestitam Južnoj Koreji na zasluženoj pobjedi. Počeli smo sa 9:0, 14:4. Nakon toga, previše polaganja, previše slobodnih bacanja i idemo na poluvrijeme sa -8. Početkom drugog poluvremena dolazimo do -4, ali to je bilo sve. Puštali smo ih da trče, dosta prelaze, dosta otvaraju šuteve i na kraju je to rezultiralo sa 14 trojki. Sve što su propustili u prvim mečevima, pogodili su danas, a mi nismo bili blizu njih, rekao je Goran Lojo.

Govorio je i o nekim od razloga slabijih igara, ali i napomenuo da rezultati pokazuju da Bosna i Hercegovina nije spremna za ovakav nivo takmičenja.

– Pobijedili smo Belgiju dva puta u posljednje dvije godine. Reći ću da su to sada totalno različite ekipe, drugačije energije. Džej Džej je umoran ovde posle loše sezone, nedostaje nam nekoliko igrača sa Eurobasketa. Mogu reći da trenutno nismo spremni za ovaj nivo. Pokazali smo to i rezultatima u ove tri utakmice. Moramo se bolje pripremiti. Nemamo široku klupu, nekoliko igrača je tu po prvi put u spisku. Imamo nekoliko mladih igrača koji su prvi put u timu, a JJ je kasno stigao. Mnogo je razloga koji su izazvali ovu situaciju u ovom trenutku.

Kako kaže, svi u timu treba da budu motivisani dolaskom na Svetsko prvenstvo.

– Mislim da svi, i igrači i mi u štabu, treba da budemo motivisani činjenicom da smo na Svetskom prvenstvu. Učinit ćemo sve da ih nakon tri poraza vratimo i ovo Svjetsko prvenstvo dobijemo na kraju. Žao mi je što u ove tri utakmice do sada nismo uspjeli napraviti ni jedan brejk, ali možemo se nadati da ćemo za dva dana, nakon dana odmora, uspjeti da se podignemo.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]