-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Lojo na press konferenciji poslije poraza od Južne Koreje: Nismo spremni za ovaj nivo takmičenja

Selektor naše reprezentacije Goran Lojo čestitao je protivnicima na pobedi na konferenciji za novinare posle meča protiv Južne Koreje.

– Čestitam Južnoj Koreji na zasluženoj pobjedi. Počeli smo sa 9:0, 14:4. Nakon toga, previše polaganja, previše slobodnih bacanja i idemo na poluvrijeme sa -8. Početkom drugog poluvremena dolazimo do -4, ali to je bilo sve. Puštali smo ih da trče, dosta prelaze, dosta otvaraju šuteve i na kraju je to rezultiralo sa 14 trojki. Sve što su propustili u prvim mečevima, pogodili su danas, a mi nismo bili blizu njih, rekao je Goran Lojo.

Govorio je i o nekim od razloga slabijih igara, ali i napomenuo da rezultati pokazuju da Bosna i Hercegovina nije spremna za ovakav nivo takmičenja.

– Pobijedili smo Belgiju dva puta u posljednje dvije godine. Reći ću da su to sada totalno različite ekipe, drugačije energije. Džej Džej je umoran ovde posle loše sezone, nedostaje nam nekoliko igrača sa Eurobasketa. Mogu reći da trenutno nismo spremni za ovaj nivo. Pokazali smo to i rezultatima u ove tri utakmice. Moramo se bolje pripremiti. Nemamo široku klupu, nekoliko igrača je tu po prvi put u spisku. Imamo nekoliko mladih igrača koji su prvi put u timu, a JJ je kasno stigao. Mnogo je razloga koji su izazvali ovu situaciju u ovom trenutku.

Kako kaže, svi u timu treba da budu motivisani dolaskom na Svetsko prvenstvo.

– Mislim da svi, i igrači i mi u štabu, treba da budemo motivisani činjenicom da smo na Svetskom prvenstvu. Učinit ćemo sve da ih nakon tri poraza vratimo i ovo Svjetsko prvenstvo dobijemo na kraju. Žao mi je što u ove tri utakmice do sada nismo uspjeli napraviti ni jedan brejk, ali možemo se nadati da ćemo za dva dana, nakon dana odmora, uspjeti da se podignemo.

PROČITAJ:   Nadalova emotivna poruka upućena Rogeru Federeru obilazi svijet: Volio bih da nikad ovaj dan nije došao…

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima