14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Brzom intervencijom konjičkih vatrogasaca spriječena veća šteta na vozilu

Konjički vatrogasci brzom intervencijom spriječili su veću materijalnu štetu...

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Lopovi ne biraju šta kradu: Ikone i novac iz crkve na meti kradljivaca

Da lopovima ništa nije sveto svjedoči i to da sve češće provaljuju u vjerske objekte, kradu im novac, ali im se za prste lijepe i ikone i drugi predmeti. Policija je ove sedmice uhapsila tri osobe iz Banjaluke i Teslića zbog krađe vjerskih objekata i novca iz crkve.

Branko T. (39) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je dva puta iz iste crkve ukrao novac iz kutija za donacije ispod ikona. Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je osumnjičeni počinilac uhapšen u srijedu navečer jer je 19. septembra počinio dvije teške krađe. Istog dana policiji je prijavljeno da je otuđen novac sa vjerskog objekta na području Teslića, saopšteno je iz policije.

U drugom slučaju Radovan S. (51), Branislav Ć. (30) i Mirko S. (26), svi iz Banjaluke, osumnjičeni su da su provalili u kuću i ukrali više pravoslavnih ikona, kandila, mozaika i odjeće, flaša alkoholnih pića, kompleta posuđa, alata i mašina, nakon čega su pobegli su..

Službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su u srijedu Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Dodaju da se osumnjičeni uhapšeni sumnjiče da su krađu izvršili od 29. maja do 6. juna tako što su iskoristili odsustvo vlasnika kuće u Banjaluci i uz upotrebu sile i odgovarajućeg alata nasilno otvorili vrata kuće, garaže. i pomoćnog objekta i izvrši krađu.

Prema izjavi oštećene, pričinili su materijalnu štetu od oko 10.000 KM.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima