Drugi upravo čitaju

Luka Rajić ponovo donira opremu za Opću bolnicu i Centar za dijalizu

Nove vrijedne donacije olakšanje su i za pacijente i za osoblje bolnice

Tokom boravka u Konjicu poznati privrednik Luka Rajić posjetio je i Centar za dijalizu Opće bolnice Konjic. U prisustvu gradonačelnika Osmana Ćatića razgovarao je  sa direktorom Bolnice Dženanom Leparom, šeficom Dijaliznog centra Indirom Španjom, te  sa još nekoliko ljekara.

luka rajić ponovo donira opremu za opću bolnicu i centar za dijalizu
Luka Rajić ponovo donira opremu za Opću bolnicu i Centar za dijalizu

Nakon što je obišao dijalizne pacijente Rajić je izrazio zadovoljstvo njihovim tretmanom, radom Centra te angažmanom šefice Indire Španja, kao i drugim medicinskim osobljem. Gospodin Rajić je pomagao rad Centra za dijalizu od samog otvaranja prije 12 godina a obećao je da će to činiti i dalje. Tako će zahvaljujući gospodinu Rajiću biti nabavljen uređaj koji kontroliše rad svih dijaliznih aparata i sprječava obustavu dijaliznog procesa. Bit će nabavljeno i sanitetsko vozilo za prijevoz srčanih bolesnika-kardiomobil, te još jedan dio opreme neophodan za uspješan rad anesteziologa.

luka rajić ponovo donira opremu za opću bolnicu i centar za dijalizu
Luka Rajić ponovo donira opremu za Opću bolnicu i Centar za dijalizu

Uručivši prigodne poklone, direktor Bolnice Dženan Lepara zahvalio se gospodinu Rajiću na dosadašnjoj saradnji i svemu onome što planira učiniti tokom narednog perioda kako bi rad Opće bolnice i Centra za dijalizu bio što kvalitetniji.

Više detalja možete poslušati u prilogu ispod a govore gospodin Luka Rajić, direktor JU Opća bolnica Dženan Lepara i šefica Centra za dijalizu Indira Španja:

radiokonjic.ba

26.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima