back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

“Majska ruža”: Dobitnici ovogodišnje nagrade za najljepši vrt su braća Ibro i Meho Hero

Braća, Ibro i Meho Hero, nastanjeni u naselju Tuleg, dobitnici su nagrade za najljepši vrt u ovogodišnjoj akciji „Majska ruža” Radio Konjica i firme Rukotvorine.

Ljubav prema prirodi naslijedili su od svoje majke, te prenijeli na ostatak porodice.

Njihova porodica od malih nogu nesebično voli prirodu, a to pokazuju tako što su svoju okućnicu pretvorili u oazu mira i ljepote, a u kojoj je zasađeno razno cvijeće, ali i voće. Svakodnevno te površine domaćini uređuju i ovo je primjer da se i na stepenastim površinama može stvoriti ambijent, ugodan za življenje koji čovjeka zaokupi svakodnevno i zbog onoga što mu je priroda vratila njegujući je, primorava da ulaže još više, a rezultati su vidljivi.

– “ Godinama naše porodice uređuju životni prostor. Napravili smo terasaste oblike iznad i oko kuće, i to možda i čini taj prostor gdje su cvjetnjaci mnogo ljepšim ” – rekao nam je Ibro Hero.

"majska ruža": dobitnici ovogodišnje nagrade za najljepši vrt su braća ibro i meho hero
"Majska ruža": Dobitnici ovogodišnje nagrade za najljepši vrt su braća Ibro i Meho Hero

 Dodao je da su uložili mnogo novca, truda i napora da bi došli do terasa, kako bi i neobradivo zemljište učinili obradivim, te dobili ovakav ugođaj u kojem uživaju. 

– “Imamo 52 vrste zasađenog cvijeća, od kojih je oko tridesetak vrsta ruža, s kojima eksperimentiše moj brat Meho koji ih kalemi, kao i voće” – rekao je Ibro Hero.

Za učešće u akciji “Majska ruža” braći Hero je uručena zahvalnica i novčana nagrada.

Pokrovitelji akcije “Majska ruža“ su bili PD Igman i Grad Konjic, Zlatni sponzor Turistička zajednica HNK. Prijatelji akcije bili su: „MBH Prom i Lepi Prom“, „Monter“, „Sanel šped“, Poljoprivredna apoteka „Agrobest“, Mljekara „Agromilk“, GPI, „Mostara“, GD „Rad“ i Trgovačka radnja Salihović.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima