back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

MARIĆ: Uskoro ćemo birati upravu, a onda se baviti strukom i ekipom

Košarkaši Mostarski Zrinjski je prošle sezone izborio poziciju na terenu koja im garantuje narednu sezonu u elitnom rangu Bosne i Hercegovine Košarka.

No, u klubu donedavno nisu bili potpuno sigurni u to jer, kako kažu, revidirana prošlosezonska pravila, koja su trebala klubovima olakšati sezonu nakon svih zabrana zbog pandemije, nisu bila potpuno jasna.

– KSBiH nije precizirao odluku iz Lige 14 jer nije bilo jasno da li je sa Igokeom ili bez Igokee. Ako je s Igokeom, onda je Zrinjski petnaesti klub. Čekali smo da Igokea uđe u Ligu prvaka, jer Zrinjski automatski igra u Premijer ligi ako igra u Ligi prvaka. Nakon njihove prijave, definitivno je da ćemo i sljedeće sezone igrati u Premijer ligi, objasnio je predsjednik Zrinjskog Igor Marić.

Plemići su imali veoma burnu sezonu u kojoj su uspjeli sačuvati status člana elitnog ranga, a ovaj rezultat su ostvarili sa mladom ekipom koju vodi trener Neven Nikolić, što uspjehu daje veću vrijednost.

Zrinjski trenutno ima šest igrača pod ugovorom, a to su: Soldo, Zlomislić, Đurašević, Božić, Čerkezović, Podojak. Dalji planovi bit će objavljeni tek nakon što se menadžment složi.

– Ovih dana ćemo zakazati Izbornu skupštinu kluba, biće imenovan novi Upravni odbor koji će donositi odluke o budžetu, treneru, ekipi. Skupština će biti 22. jula ili najkasnije do kraja mjeseca. Imamo vremena da nakon toga porazgovaramo sa strukom i igračima i pripremimo se za takmičenje, kaže Marić i dodaje:

– Čekali smo rebalans budžeta grada Mostara, te podršku grada, koju nismo dobili. Moraćemo ponovo da finansiramo klub svojim ličnim sredstvima do boljih vremena.

Finansiranje očigledno ostaje najveći problem kluba za budućnost.

– I dalje ćemo vršiti pritisak na nadležne da nas uključe u gradski i županijski proračun, jer smo mi jedini Košarka prvoligaša u županiji, pa stoga očekujemo podršku koja je do sada izostala. Nakon korone najavljeno je da će sportskim klubovima pomoći Županija i Savez, ali ništa konkretno na terenu nije uočeno. Uveli su razne zabrane, otjerali sponzore, još smo dobijali račune, ali nismo mogli raditi. I tada niko nije prihvatio odgovornost da pomogne tim sportskim klubovima, rekao je Igor Marić. Er.B.

MARIĆ: Uskoro ćemo izabrati upravni odbor, a onda ćemo se baviti strukom i timom

The post MARIĆ: Uskoro ćemo izabrati odbor, a onda se baviti strukom i timom appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]