12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

MARIĆ: Uskoro ćemo birati upravu, a onda se baviti strukom i ekipom

Košarkaši Mostarski Zrinjski je prošle sezone izborio poziciju na terenu koja im garantuje narednu sezonu u elitnom rangu Bosne i Hercegovine Košarka.

No, u klubu donedavno nisu bili potpuno sigurni u to jer, kako kažu, revidirana prošlosezonska pravila, koja su trebala klubovima olakšati sezonu nakon svih zabrana zbog pandemije, nisu bila potpuno jasna.

– KSBiH nije precizirao odluku iz Lige 14 jer nije bilo jasno da li je sa Igokeom ili bez Igokee. Ako je s Igokeom, onda je Zrinjski petnaesti klub. Čekali smo da Igokea uđe u Ligu prvaka, jer Zrinjski automatski igra u Premijer ligi ako igra u Ligi prvaka. Nakon njihove prijave, definitivno je da ćemo i sljedeće sezone igrati u Premijer ligi, objasnio je predsjednik Zrinjskog Igor Marić.

Plemići su imali veoma burnu sezonu u kojoj su uspjeli sačuvati status člana elitnog ranga, a ovaj rezultat su ostvarili sa mladom ekipom koju vodi trener Neven Nikolić, što uspjehu daje veću vrijednost.

Zrinjski trenutno ima šest igrača pod ugovorom, a to su: Soldo, Zlomislić, Đurašević, Božić, Čerkezović, Podojak. Dalji planovi bit će objavljeni tek nakon što se menadžment složi.

– Ovih dana ćemo zakazati Izbornu skupštinu kluba, biće imenovan novi Upravni odbor koji će donositi odluke o budžetu, treneru, ekipi. Skupština će biti 22. jula ili najkasnije do kraja mjeseca. Imamo vremena da nakon toga porazgovaramo sa strukom i igračima i pripremimo se za takmičenje, kaže Marić i dodaje:

– Čekali smo rebalans budžeta grada Mostara, te podršku grada, koju nismo dobili. Moraćemo ponovo da finansiramo klub svojim ličnim sredstvima do boljih vremena.

Finansiranje očigledno ostaje najveći problem kluba za budućnost.

– I dalje ćemo vršiti pritisak na nadležne da nas uključe u gradski i županijski proračun, jer smo mi jedini Košarka prvoligaša u županiji, pa stoga očekujemo podršku koja je do sada izostala. Nakon korone najavljeno je da će sportskim klubovima pomoći Županija i Savez, ali ništa konkretno na terenu nije uočeno. Uveli su razne zabrane, otjerali sponzore, još smo dobijali račune, ali nismo mogli raditi. I tada niko nije prihvatio odgovornost da pomogne tim sportskim klubovima, rekao je Igor Marić. Er.B.

PROČITAJ:   Mohamed Salah potpisao novi ugovor s Liverpoolom
MARIĆ: Uskoro ćemo izabrati upravni odbor, a onda ćemo se baviti strukom i timom

The post MARIĆ: Uskoro ćemo izabrati odbor, a onda se baviti strukom i timom appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima