back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Marjan Mijajlović otkrio stvarne razloge povlačenja: Nisu mi dali da budem Bosanac, morao sam birati tor, a ja ovca nisam…

Mijalović je sinoć preko svog Facebook statusa objavio da je odlučio da se povuče sa mjesta komentatora zbog nekog lošeg jezika.

Mijajlović je danas dao telefonski intervju Source.ba i otkrio prave razloge zašto je donio takvu odluku.

“U Bosni i Hercegovini ima mnogo većih problema od ovoga. Moram reći da je moj idealan odnos sa nebom u Bosni i dalje na najvišem nivou. Moram da upozorim i na druge stvari koje sam trpio sa svih strana na leđima“, počinje razgovor Maki.

“Našao sam se između dvije-tri vatre, za jedne sam bio jedno, a za druge drugo. Nisu mi dali da kažem da sam Bosanac, a onda sam morao da biram tor po nekima, a ja nisam ovca i nisam to htio”, kaže Mijajlović.

“Mislio sam da se to promijenilo, pogotovo nakon evropskih utakmica Veleža, kada je atmosfera bila odlična, ali nije. Ja kao po nekoj komandi ne citam te komentare i nevjerovatno je da kad neki drugi komentatori rade utakmice sve je ok, ali kad Marjan odradi prijenos onda dolaze komentari ‘Marjan je poludio’, Marjan vrišti i viče ‘ i sve ostale stvari. Slušaj, to je moj CV, nije potreban. Fudbalska utakmica nije sahrana. Trudio sam se da oraspoložim i opustim ljude nakon teških tema, očito sam za neke bio prebrz. Međutim, nekima sam zasmetao, a i sa znanjem tri svjetska jezika i toliko pročitanih knjiga ne želim da dozvolim da me Kurt i Murt vrijeđaju i da se prave orgije nada mnom“, kaže Mijajlović.

Uostalom, Marjan ističe da će ostati u sportu i medijima, ali da više nećemo imati priliku da ga slušamo iza mikrofona, te da će sada iskoristiti priliku da analizira rad drugih.

„Sada ću iz svoje fotelje analizirati druge. Sad ćete vidjeti kakav će to cirkus biti. Kako je moguće da ljudi koji su popularni na ulici, a i među ljudima, ipak nekima smetaju. Došli smo do faze u kojoj predstavljanje znanja predstavlja problem. Spremao sam se za emisije, nisam ih radio iz lokala. Problem je što sam znao, zar ne?! Najgluplja izjava je ‘ćutanje je zlato’. Neću više dozvoliti sebi da budem poligon za neke frustrirane ljude. Možda ga žena vara, pa skoči na mene. Neka narod okrene leđa političarima, kao što je nekad okrenuo nama”, zaključio je na kraju razgovora legendarni Marjan Mijajlović.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]