5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

Marko Panić: Rekao sam da ću se odazvati, Irfan Smajlagić je tražio…

Kvalitetom i iskustvom lider podmlađene rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine trebao bi biti desni bek Montpelliera Marko Panić.

Rođeni Jajčanin je zdrav, igra za jak francuski klub, a u razgovoru sa novim selektorom bh. reprezentacije Irfanom Smajlagićem najavio je povratak u A tim nakon godinu dana izbivanja.

Razgovarali smo, dobio sam poziv i rekao da ću se javiti. Nisam bio tamo godinu dana, ne znam šta da očekujem, ali vidim da je to pozitivna priča i da Smajlagić želi da napravi kostur tima, da se vidi ko je šta na startu.. Tražio je i ozbiljne uslove za nas, da se na pripremama osjećamo kao reprezentativcirekao je Panić u intervjuu za Dnevni avaz.

Okupljanje reprezentacije je u nedelju, a trebalo bi da stigne dan kasnije.

U nedelju (17h) imam meč sa St. Rafael, trebalo bi da dođem dan kasnije, ali još nisam siguran kadaPanic je rekao.

Reprezentacija BiH će se plasirati na Evropsko prvenstvo u grupi 7 sa Slovenijom, Crnom Gorom i Kosovom. Na prvenstvo će ići po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane iz ukupno osam kvalifikacionih grupa.

Računam da će poslednje u grupi biti Kosovo, koje bi trebalo da dobiju dva puta ako smo ozbiljni u bilo čemu i onda se fokusiraju na jače protivnike. Kod ovog drugog bodovi se ne računaju, pa nam je potrebna jedna pobjeda protiv Slovenije i Crne Gore. Realno gledano, mislim da trenutno nismo favoriti u odnosu na ova dva tima. Trenutno, ni po kvalitetu, a još manje s obzirom na ono što se dešavalo u proteklih godinu-dvije. Sada je sve novo, pitanje je ko će se odazvati, da li su svi zdraviti, rekao je Panić.

PROČITAJ:   Irfan Smajlagić konačno potpisao

Potrebno je sve pripremiti u kratkom roku, s obzirom da Zmajevi 13. oktobra (20 sati) gostuju Sloveniji u Mariboru, a tri dana kasnije (20 sati) dočekuju Crnu Goru u Sarajevu.

Izaći ćemo i pokušati da se pokažemo u najboljem svjetlu. Ove dvije reprezentacije igraju zajedno već nekoliko godina i učestvuju na velikim takmičenjima, imaju bazu i kontinuitet. Moramo gledati realno, hajde da pokušamo da odigramo najbolje što možemo. Pokušat ćemo napraviti neku igru ​​i bazu igrača. Znam samo da moramo dati sve od sebe da damo sve od sebe, da, ako sve bude zajedno, ostvarimo jednu pobjedu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo.zaključio je Marko Panić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima