-1.5 C
Konjic
5 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Košarkašice Konjica ostvarile osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

ŽKK Konjic je večeras na domaćem terenu pobijedio Čelik...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FK Igman: Treća uzastopna pobjeda

FK Igman je danas u trećoj pripremnoj utakmici pobijedio...

KK Konjic odigrao prvu utakmicu u nastavku sezone

Košarkaški klub Konjic je večeras na domaćem terenu odigrao...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

Matični ured Konjic: U prvih deset mjeseci 2022.godine rođeno 113 beba

Ševala Mesić, šef Odsjeka za opću upravu u resornoj službi Grada Konjica, kazala je da se podaci o broju rođenih, vjenčanih i umrlih upisuju u dva matična ureda, u Konjicu i u Buturović Polju, i da je zakonski rok za redovne upise 30 dana. Sumirajući prvih deset mjeseci 2022.godine, podaci iz matične knjige rođenih pokazuju da je rođeno 113 beba, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 46 novorođenih.

“U matičnu knjigu rođenih je u prvih deset mjeseci 2022.godine upisano 113 beba, dok je u istom periodu 2021.godine bilo 159 upisa novorođenih. Vjenčalo se 113 parova do kraja oktobra 2022., dok je prošle godine u istom periodu 88 parova sklopilo brak. Podaci iz matične knjige umrlih pokazuju da je u prvih deset mjeseci 2022.godine umrlo 257 osoba, a u istom periodu 2021.godine upisane su bile 354 činjenice smrti”-kazala je Mesić, dodavši da se u matične knjige upisuju i naknadni upisi, a to su svi upisi poslije zakonskog roka od 30 dana.

Naknadni upisi se najčešće odnose na upise državljana BiH, koji imaju prebivalište na području Grada Konjica, a žive u inostranstvu. Može se desiti da je dijete rođeno prije nekoliko godina u inostranstvu, a roditelji su tek u 2022.godini upisali rođenje u našu matičnu knjigu. Takve slučajeve imamo i kada su u pitanju vjenčanja ili činjenice smrti”-navela je Ševala Mesić, šef Odsjeka za opću upravu u resornoj službi Grada Konjica.

radiokonjic.ba

10.11.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima