16.5 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće

U centralnoj i područnim školama upisano 88 učenika Danas je...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

10.FGBIH: Odigrana predstava “Isus, sin čovječiji”

Hrvatsko narodno kazalište Mostar večeras je na Festivalu glumca...

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić

Oglasi

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je jučer u Mostaru nagrade najboljim studentima u FBiH u akademskoj 2021./2022.godini. Priznanja i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.800 maraka dobila su 74 studenta u Federaciji za ostvarene rezultate tokom školovanja. Među nagrađenima su i tri studenta iz Konjica, a to su Omer Ćosić, student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, Gordana Banović, studentica Filozofskog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru, Odsjek odnosi s javnošću i Nedim Pajić, student Mašinskog fakulteta na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru.

Sve troje su tokom godina studiranja uložili dosta truda i rada, ali, kako su kazali za radiokonjic.ba, sve se to na kraju isplatilo. Omer Cosić je kazao da mu je bila velika čast prisustvovati svečanoj dodjeli nagrada.

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić
Omer Ćosić

“Zaista mi je bilo zadovoljstvo naći se među studentima koji su ostvarili najbolji prosjek ocjena u prethodnoj akademskoj godini. Lijep je osjećaj kada znate da je vaš rad priznat i to je veliki podsticaj za usavršavanje u oblasti koju sam izabrao za studiranje. Moj prosjek ocjena je bio 9,12 i trenutno sam na master studiju, a želja mi je da u narednoj godini završim školovanje i nađem posao u oblasti finansija, te da ostanem u BiH”-kazao je Ćosić.

Omer se bavi i sportom. Već šest godina je fudbaler u FK “Klis” i, kako nam je kazao, bilo je teško uskladiti fakultetske i sportske obaveze.

“Aktivno se bavim i sportom, treniram nogomet i posljednjih šest sezona igram u FK “Klis”, tako da je bilo teško uskladiti sve obaveze, ali uz dobru organizaciju, sve je moguće postići”-dodao je Ćosić.

I Gordana Banović je tokom školovanja bila veoma uspješna. Prošle godine je dobila dekanovu nagradu, a i posljednja koju je dobila od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, dokaz je njenog upornog rada i marljivog učenja. Njen prosjek ocjena je 4,95.

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić
Gordana Banović

“Iskreno, nisam se bila ni prijavila za ovu nagradu, jer sam mislila da će naš fakultet to izabrati, međutim, oni su me pozvali i posljednji dan sam se prijavila, tako da sam s posebnom radošću dočekala jučerašnju dodjelu nagrade. Jučer sam imala i prijem kod dekana Filozofskog fakulteta, pa je cijeli dan bio svečan i uzbudljiv”-kazala je Banović.

Gordana trenutno pohađa dva master studija i to na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i na Internacionalnom univerzitetu “Burch” u Sarajevu.

“Trenutno imam titulu bachelor odnosa s javnošću, a sada sam na master studiju na Filozofskom fakultetu. Također, upisala sam i master studij administracije i biznis menadžmenta na Internacionalnom univerzitetu “Burch” u Sarajevu”-dodala je Banović.

Gordana ima u planu da u roku završi master studije, koje bi potom spojila u disertaciju, čime bi privela kraju svoje visokoškolosko obrazovanje. Nada se da će stečeno znanje iz oblasti PR moći primjeniti u svojoj budućoj karijeri.

Nedim Pajić je upornim radom, trudom i redovnim učenjem, uspješno završio prvi ciklus studija i trenutno je prva godina master studija.

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić
Nedim Pajić

“Kroz sve tri godine studiranja sam se trudio da što više učim i znao sam da će mi se to na kraju isplatiti. Prošle godien sam dobio dekanovu nagradu i nekako sam očekivao da bi i ovog puta mogao biti priznat moj rad i trud, ali nisam očekivao ovako značajno priznanje”-kazao je Pajić. On smatra da je dobar prosjek ocjena i redovno polaganje ispita bilo presudno za dobijanje priznanja.

“Imao sam najbolji prosjek od završnih godina, koji je iznosio 8,8, a isto tako, i u roku sam polagao ispite, tako da je sve to bilo presudno za nagradu”-kazao je Pajić, dodavši da je njegova želja da nakon završetka fakulteta pronađe posao u struci i ostane u BiH.

radiokonjic.ba

21.12.2022.

Photo: radiokonjic.ba/federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima