18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od 2018.godine, a osnovan je s ciljem da se pomogne natalitetna politika odnosno da se pokaže briga i pažnja za roditelje i novorođenu djecu, kazao je Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic.

“Smatrali smo da mi kao Islamska zajednica, kao društveno-odgovorna institucija, trebamo biti neko ko će usmjeriti tu pažnju na roditeljstvo i pažnju na porodicu uopšte, tako da je Fond i do danas aktuelan i, nadamo se, da će nastaviti postojati i u narednom periodu”-naveo je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic, dodavši da hedija iznosi 200 KM.

“U prošloj godini smo uručili 115 hedija i za to smo izdvojili oko 23.000 KM, što je manje u odnosu na 2021.godinu, kada smo uručili 164 hedije. Ranije nismo imali nikakvih uslova, tako da je roditelj mogao živjeti u Konjicu, a da je prijavljen u Mostaru ili Sarajevu. No, u prošloj godini smo uveli da se mora dostaviti CIPS, pa to može biti jedan od razloga zašto je u prošloj godini uručeno manje hedija ili se jednostavno neko od roditelja nije obratio Medžlisu islamske zajednice Konjic”-kazao je Refik ef.Delić.

Fond za roditeljstvo Medžlis islamske zajenice Konjic se finansira na različite načine. U prvoj godini postojanja sredstva su osigurali konjički privrednici i džematlije, a u posljednje vrijeme, osim skromnih sredstava koje Medžlis islamske zajednice Konjic obezbjedi, dio novca dolazi od Mostarskog muftijstva i Rijaseta Islamske zajednice BiH. Također, značajnu novčanu podršku Fond za roditeljstvo je dobio i od Vlade HNK-a.

radiokonjic.ba

02.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima