3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Melisa Delić, učenica Druge osnovne škole Konjic, osvojila prvo mjesto za likovni rad na međunarodnom takmičenju

Na smotri bosanskih dopunskih škola u Danskoj, učenica Druge osnovne škole Konjic, Melisa Delić, osvojila je prvo mjesto za likovni rad na temu “Moja Bosna i Hercegovina” pod mentorstvom profesorice Džane Ćukas. Tim povodom, razgovarali smo sa profesoricom Džanom Ćukas i učenicom Melisom Delić o učešću na ovom takmičenju, pripremama ali i utiscima nakon istog.

“Prvi konkurs ove školske godine je međunarodnog karaktera. Poslali smo više od 50 radova, a takmičenje je bilo online. Bili smo iznenađeni kada smo dobili poziv da smo prvi na međunarodnom takmičenju jer je konkurencija bila velika. Učestovalo je mnogo škola iz čitave Evrope, smatram da smo kao najveća škola u kantonu zadovoljili sve kriterije koje treba da zadovoljimo” – kazala je Džana Ćukas, prof. dipl. Vajar.

“Takmičenje je održano u septembru, imali smo 15 dana roka. Jako je mali broj časova likovne kulture, ja insistiram da se radi na času, djeca su se potrudila, sviđala im se tema i karakter takmičenja tako da sam imala veliki odziv. Smatram da smo ispunili zadaću”- dodala je Ćukas.

“Na konkursu uvijek postoje pravila, likovnu tehniku su birala djeca, a format je bio A4. Melisa je koristila akvarel tehniku, kombinirala je sa flomasterima. Nacrtala je osnovne bosanske simbole. Ljiljan kao zaštitni znak BiH, Melisi je to uglavnom bio osnovni motiv, nacrtala je granice BiH, geografsku kartu te dodala još detalja: Sebilj, ibrik, zastavu… “ – navodi profesorica.

melisa delić, učenica druge osnovne škole konjic, osvojila prvo mjesto za likovni rad na međunarodnom takmičenju
Melisa Delić, učenica Druge osnovne škole Konjic, osvojila prvo mjesto za likovni rad na međunarodnom takmičenju

“Osjećam se ponosno i veoma sam sretna. Nisam imala velika očekivanja da ću osvojiti baš prvo mjesto. Veliku motivaciju dala mi je mentorica Džana Ćukas i razrednica Amira Bubalo. Nije toliko teško imamo svašta da crtamo o našoj domovini tako da to nije bio veliki problem. Najveća podrška su mi roditelji i drugarica Džejla” – kazala je Melisa Delić, učenica Druge osnovne škole Konjic.

PROČITAJ:   HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

radiokonjic.ba

15.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima