Merhamet Konjic u toku ramazana provodi akciju “Iftari i ramazanski paketi”

0

Humanitarna organizacija Osnovni odbor Merhamet Konjic i ove godine je dio akcije “Iftari i ramazanski paketi” a koju organizuje Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet Regionalni odbor Mostar, a čiji je sastavni dio Merhamet Konjic. Cilj je da se novčanim prilozima i donacijama namirnica pomogne korisnicima merhameta, postačima u stanju socijalne potrebe, starijim, nemoćnim, samcima i povratnicima.

“Mjesec ramazan je između ostalog mjesec mislosti, merhameta. U ovom mjesecu imamo dosta posla jer se nekako ljudi tokom ramazana odluče da pomažu od svog imetka onima koji su u stanju socijalne potrebe, tako da je nama ramazan vrijeme koje zahtjeva stalni boravak na terenu. I ove godine organizujemo našu tradiocionalnu akciju “Iftari i ramazanski paketi” prilikom koje skupljamo sredstva i od tih sredstava kupujemo ramazanske pakete i pripremamo iftare ljudima u stanju socijalne potrebe” kazao je za radiokonjic.ba sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic Jasmin Ahmić.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Jasmin Ahmić

Kada su u pitanju ramazanski paketi, građani mogu kupiti određenu količinu namirnica prema svom nahođenju, te je potrebeno pakete dostaviti u prostorije Merhameta Konjic u ulici Pave Anđelića svakim danom od 9 do 16 sati, odakle će se isti dalje distribuirati do korisnika. Podjela paketa je počela jučer i nastavit će se svakog narednog dana u toku ramazana.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Foto:Jasmin Ahmić

“Kada govorimo o iftarima koje mi  pripremamo u narodnoj kuhinji u Jablanici, za njih se isključivo uplaćuju novčana sredstva na naš namjeski račun i onda se u našoj kuhinji prave jela, iftari koji se distribuiraju po čitavoj Hercegovini, od Trebinja, Nevesinja pa sve do nas u Konjic. U toku sedmice odredimo koji dan ćemo ići u koji grad ili općinu dijeliti iftare, tako da sve radimo po nekom rasporedu” naglasio je Ahmić.

Svi koji imaju namjeru i potrebu da pomognu korisnicima Merhameta koji su u stanju socijalne potrebe, mogu uplatiti novac na broj računa naveden na slici ispod teksta, uz obavezno navođenje  svrhe uplate odnosno da li je iftra ili ramazanski paket.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Merhamet Konjic u toku ramazana provodi akciju "Iftari i ramazanski paketi"

radiokonjic.ba

28.03.2023