Merhamet Konjic u toku ramazana provodi akciju “Iftari i ramazanski paketi”

0

Humanitarna organizacija Osnovni odbor Merhamet Konjic i ove godine je dio akcije “Iftari i ramazanski paketi” a koju organizuje Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet Regionalni odbor Mostar, a čiji je sastavni dio Merhamet Konjic. Cilj je da se novčanim prilozima i donacijama namirnica pomogne korisnicima merhameta, postačima u stanju socijalne potrebe, starijim, nemoćnim, samcima i povratnicima.

“Mjesec ramazan je između ostalog mjesec mislosti, merhameta. U ovom mjesecu imamo dosta posla jer se nekako ljudi tokom ramazana odluče da pomažu od svog imetka onima koji su u stanju socijalne potrebe, tako da je nama ramazan vrijeme koje zahtjeva stalni boravak na terenu. I ove godine organizujemo našu tradiocionalnu akciju “Iftari i ramazanski paketi” prilikom koje skupljamo sredstva i od tih sredstava kupujemo ramazanske pakete i pripremamo iftare ljudima u stanju socijalne potrebe” kazao je za radiokonjic.ba sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic Jasmin Ahmić.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Jasmin Ahmić

Kada su u pitanju ramazanski paketi, građani mogu kupiti određenu količinu namirnica prema svom nahođenju, te je potrebeno pakete dostaviti u prostorije Merhameta Konjic u ulici Pave Anđelića svakim danom od 9 do 16 sati, odakle će se isti dalje distribuirati do korisnika. Podjela paketa je počela jučer i nastavit će se svakog narednog dana u toku ramazana.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Foto:Jasmin Ahmić

“Kada govorimo o iftarima koje mi  pripremamo u narodnoj kuhinji u Jablanici, za njih se isključivo uplaćuju novčana sredstva na naš namjeski račun i onda se u našoj kuhinji prave jela, iftari koji se distribuiraju po čitavoj Hercegovini, od Trebinja, Nevesinja pa sve do nas u Konjic. U toku sedmice odredimo koji dan ćemo ići u koji grad ili općinu dijeliti iftare, tako da sve radimo po nekom rasporedu” naglasio je Ahmić.

Svi koji imaju namjeru i potrebu da pomognu korisnicima Merhameta koji su u stanju socijalne potrebe, mogu uplatiti novac na broj računa naveden na slici ispod teksta, uz obavezno navođenje  svrhe uplate odnosno da li je iftra ili ramazanski paket.

merhamet konjic u toku ramazana provodi akciju "iftari i ramazanski paketi"
Merhamet Konjic u toku ramazana provodi akciju "Iftari i ramazanski paketi"

radiokonjic.ba

28.03.2023

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267