17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Messi, Rolex, Doktor 46… / Otkrivena kodna imena narkodilera u okviru Sky aplikacije, među njima i ona koja su koristili Šmrk i Keljmendi

Denis Stojnić, koji je uhapšen prošlog vikenda, pušten je danas na slobodu. Na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH odredio mu je kućni pritvor, koji podrazumijeva zabranu kontakta i sastajanja sa određenim osobama u vezi sa predmetom protiv Elvisa Keljmendija i drugih.

Kodna imena

Sadržaj

Kako smo već pisali, Stojnić je pod istragom zbog međunarodnog poticanja na prostituciju i primanja poklona ili drugog oblika koristi zbog trgovine uticajem. Stojnić je na saslušanju u Tužilaštvu priznao krivično djelo primanje poklona ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je prvo djelo za koje je optužen to negiralo. Njegov branilac Omar Mehmedbašić tvrdi da Stojnić nije na Sky aplikaciji. Stojnić je optužen da je bio dio kriminalne grupe na čijem je čelu bio Keljmendi, za koju je dešifriranjem aplikacije utvrđeno da je koristio imena Besa Bes i Cataleya.

Edvin Imamović, Admir Arnautović Šmrk i Adnan Maglić, koji su osumnjičeni za međunarodnu trgovinu drogom, koristili su imena Rolex, Bendjamin, Rock i Brzi. Aleksandar Nikolić je bio Kortez, a Don Kortez. Ajlin Ahmić, koji je također uhapšen u operaciji Rez zajedno sa Keljmendijem, bio je Avatar, a Anel Sejfović Bernardo Provenzano.

Denis Stojnić je u kućnom pritvoru nakon što je sve ispričao Tužilaštvu


Putem Sky aplikacije otkriveno je da su Rolex, Benjamin, Rock i Brzi organizovali transport droge iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i Zapadnog Balkana. Rolex – Imamović je bio organizator grupe koja je dogovarala vrstu, količinu i nabavku droge. Policija još utvrđuje ko se krije iza Skaj imena Tigar, ZeePequenoBRBRBR, Batistuta, Golden, Doktor 46, Aurelia, Clin, Messi, Bro, Rolex, Diablo, Luciano, Pipa…

Organizatori ovog narkobiznisa su pojedinačno zaradili više od 200.000 KM, koje su iskoristili za kupovinu nekretnina i drugo ili za ulaganje u građevinske radove s ciljem povećanja cijena nekretnina. Takođe, novac su ulagali u ugostiteljske firme, koje su registrovali na svoja ili prezimena.

Zone djelovanja

Praćenjem razgovora putem Sky platforme, policija je saznala da je Imamović bio aktivan na području Sarajeva, Crne Gore i Srbije. ZeePequenoBRBRBR, Batistuta i Golden radili su na području Holandije, Austrije i BiH, Aurelia je radio na području Splita, Clin u Crnoj Gori i na teritoriji Beograda, Doctor 46 je radio u Zagrebu, Beču i Frankfurtu, dok je Messi radio na području teritoriju Austrije i Slovenije, a Bro na teritoriji Njemačke i Holandije.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima