back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Messina je izdvojio Zvezdu i Partizan kada je u pitanju favorit u Euroligi

Srbija će u predstojećoj sezoni, posle 9 godina, ponovo imati dva predstavnika u Evroligi. Kada se to desilo prošli put, nekoliko timova se takmičilo u elitnom rangu, po drugačijem sistemu.

Govoreći o takmičenju u predstojećoj sezoni, dva srpska tima izdvojio je jedan od najboljih evropskih trenera Etore Mesina.

Evroliga će u novoj sezoni biti na veoma visokom nivou. Nemam ni lični osećaj kako će izgledati tabela, ko će propustiti plej-of. Razgovarao sam sa svojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Ovde mislim na Panatinaikos koji se dosta pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igrače kao što su Panter, Avramović, Ledej i njihovih 20.000 navijača.rekao je Mesina za italijanski “Planeta Basket”, pa se posebno osvrnuo na svog kolegu iz Partizana.

Osvojio ga je više od bilo koga drugog. Svi ga smatramo najboljim i svakako da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarkusmatra trener Olimpije iz Milana.

Posebno je istakao važnost prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Ako pogledate prethodne sezone, vidjet ćete da je vrlo malo ekipa uspjelo “preokrenuti” kada nisu imali prednost domaćeg terena u doigravanju. To znači da morate biti u Top4, a ne u Top8 ako želite da idete na Fajnal forilustrovao stručnjak za trofeje.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]