back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

MILINA MIŠELJIĆ: Nadam se da imamo kadar za ispuniti sve zadatke

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sljedeće sedmice nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu 2023. godine.

Zmajevi će u četvrtak igrati protiv domaćeg tima u Weissenfelsu u Njemačkoj, a nakon toga će 27. novembra igrati protiv Belgije u belgijskom Leuvenu. Iz prva dva kola imamo dvije pobjede ostvarene protiv Belgije kod kuće i Sjeverne Makedonije u gostima.

Velike su razlike u odnosu na ranija okupljanja izabranika trenera Gorana Loje, koji sada imaju na raspolaganju mnogo drugačiju postavu, jer se petorica veoma važnih igrača oprostila od A tima.

– Ekipa je nova, mlada i mislim da u ovom trenutku nije realno bilo šta očekivati ​​ili prognozirati. Sve devojke će dati svoj maksimum i videćemo za koji rezultat je to dovoljno, kaže Milina Mišeljić.

Još jednu sezonu počela je kao krilna igračica Crvene zvezde.

– U pripremnim utakmicama sam zadobio nezgodnu povredu skočnog zgloba, pa sam nezgodno ušao u sezonu i mislim da još tražim sebe. A što se tiče tima, mladi smo, dobili smo pojačanja, treba nam vremena da se saberemo da izgledaju baš onako kako svi želimo, rekao je Mišeljić.

Petorica igrača koji su nosili utakmicu pete selekcije sa prošlog Evropskog prvenstva neće biti na raspolaganju našoj reprezentaciji.

– Mislim da će okupljanje biti neobično. Navikli smo se jedno na drugo i naravno da će nam nedostajati te cure. Ali nadam se da ćemo imati kadar da ispunimo zadatke koje će trener tražiti, kaže Mišeljić.

Ranije je bila član A tima, ali nije igrala značajniju ulogu.

– Pa, iskreno, do sada nisam igrao nijednu ulogu. Ne znam ni šta da očekujem. Svakako sam spreman na sve. I nadam se da ću pomoći reprezentaciji. Što se tiče minutaže, mislim da je to pitanje za trenera, rekao je Milina.

Njemačka i posebno Belgija su naši glavni konkurenti u trci za plasman na još jedno Evropsko prvenstvo.

– Pred nama su dve teške utakmice. Na nama je da damo sve od sebe za što bolji rezultat. Nadam se da će na kraju biti dovoljno da se svi zajedno radujemo, zaključila je Milina Mišeljić. Er.B.

Igrački kadar

Na listi selektora Gorana Loje su: Milica Deura (Slavija Banska Bistrica), Kortni Hurt (Elitzur Holon), Anđela Delić (Tenerife), Nikolina Knežević (Žabiny Brno), Dragana Domuzin (Slovanka Prag), Jovana Mandić (Slavija Banska Bystrica), Nikolina Zubac (Brašov), Jovana Marković (Budućnost Bemax), Milina Mišeljić (Crvena zvezda), Ajla Selimović (Selta Vigo), Dragana Zubac (Herceg Novi) i Gabriela Visković (TSV Jahn Munchen).

GRUPA A

1. BiH 2 2 0 22 4

2. Belgija 2 1 1 23 3

3. Njemačka 2 1 1 3 3

4. S. Makedonija 2 0 2 -48 2

1. runda

Njemačka – S. Makedonija 73:41

Bosna i Hercegovina – Belgija 87:81

2. runda

Belgija – Njemačka 84:55

S. Makedonija – BiH 64:80

3. runda

Njemačka – BiH 19.00

Belgija – Južna Makedonija 20.30

The post MILINA MIŠELJIĆ: Nadam se da imamo kadar da ispunimo sve zadatke appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima