-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

MILOJEVIĆ PRED MLADOST: Teško ćemo izabrati početnih 11

Između rada u Kupu protiv Mačve i veoma važnog duela sa Ferencvarošem u Ligi Evrope, aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda ugostiće Mladost GAT.

Trener Zvezde Miloš Milojević najviše strahuje od promena na protivničkoj klupi.

Posebna motivacija protiv Mladosti neće biti potrebna, a očekujem meč u kojem će pokušati učiniti sve što je u njihovoj moći da nas pobijedi. Međutim, sve zavisi od nas. Ako podignemo nivo igre i rizikujemo u pravom trenutku, mislim da će biti lakše. Poštujemo protivnika u pripremi utakmice. Promenili su trenera, sto zna da bude malo dosadno kada igras prvi put, ne znamo tacno kako ce igratirekao je Zvezdin strateg, a zatim dodao:

Imamo naznake kako su igrali dok je on bio sa timom. To je nešto na šta se fokusiramo kod njih, ali 95 posto se fokusiramo na to da stvari radimo bolje, što je ono što pokušavamo učiniti, kako bi one postale automatske. Na dobrom smo putu, naravno da nekad izgleda bolje, nekad gore. Nekad napravimo dva koraka naprijed, nekad nazad, ali mislim da ima puno prostora za napredaksmatra Milojević.

Ocijenio je i kvalitet sutrašnjeg protivnika.

Imaju dva dobra špica, sličnog profila, Katanića, Vidakova i Arsića, koji uvek nervira na pauzi. Mislim da su solidni kao tim, odrasli su, navikavaju se na nivo koji im je potreban. Mislim da imamo dosta kvaliteta, imamo igrače koji se vraćaju nakon međunarodne pauze koji su svježi i nisu igrali protiv Mačve. Imamo grupu kvalitetnih igrača i nema opravdanja, niti mogućnosti traženja bilo kakvog alibijaMilojević je bio jasan.

Ono što posebno raduje je stanje igračkog kadra.

PROČITAJ:   Pobjeda Klisa protive ekipe Stolac za lidersku poziciju

Veoma sam srećan, jer imamo sve igrače na raspolaganju – svi su spremni. Nema ko ne može da igra, tako da ćemo imati problema da izaberemo početnih 11, kao i ko će biti u sastavu od 22 igrača.trener crveno-belih nije krio oduševljenje.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima