Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Ministar Lakić: Koordinacijom ojačati namjensku industriju u Federaciji BiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održao je zajednički sastanak sa direktorima fabrika namjenske industrije u većinskom vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine.

– Namjenska industrija Federacije BiH ima veliki potencijal kojeg treba maksimalno iskoristiti, a da bi se to postiglo kompanije u većinskom vlasništvu Federacije BiH trebaju bolje sarađivati. Ministarstvo je čvrsto opredijeljeno da ojačamo namjensku industriju i jedan od načina je koordiniranje rada svih fabrika namjenske industrije u Federaciji BiH. Jedni drugima moramo biti podrška i trebamo koristiti zajedničke resurse na najefikasniji način – rekao je ministar Lakić.

Iz Ministarstva navode da je federalni ministar istakao da namjenska industrija može i treba biti jedna od osovina ekonomskog napretka FBiH, kao i da je naglasio važnost daljnjeg razvoja ove grane industrije kroz izradu Strategije razvoja namjenske industrije Federacije BiH za period 2024 – 2034.

Direktori fabrika namjenske industrije su izrazili zahvalnost Ministarstvu na čelu sa ministrom Lakićem na inicijativi da ih sve okupi kako bi zajedničkim snagama radili na daljnjem jačanju namjenske industrije Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

radiokonjic.ba/Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću

19.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima