back to top

Drugi upravo čitaju

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK Mario Jurica sa saradnicima posjetio Konjic

Razmatrane zajedničke aktivnosti sa Gradskom upravom Konjic u cilju unaprijeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede

U okviru pripremnih aktivnosti za utvrđivanje Programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona ministar Mario Jurica sa saradnicima posjetio je Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem i saradnicima. Tokom susreta razmatrane su zajedničke aktivnosti u cilju unaprijeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede.

Želimo prije usvajanja Programa vodnih naknada i Programa o namjenskim sredstvima rekultivacije zemljišta upoznati jedinice lokalne samouprave sa projektima koje ćemo provoditi, upoznati ih sa načinom rada u budućnosti i rješavanjem tekućih problema koje imamo. Mjere koje će biti aktuelne kroz Program rekultivacije zemljišta su promjena namjene zemljišta, navodnjavanje i gnojidba, čime želimo pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovom radu i krajnjem proizvodu, kao i pomoći im u plasmanu proizvoda putem e-tržnice. U Programu vodnih naknada planirana je realizacija projekata koji se odnose na vodovod Podorašac i klizište Orahovica, te projekata koji su ranije planirani, a nisu realizovani. Želio bih pohvaliti rad Gradske uprave Konjic i Saveza poljoprivrednih udruženja, koji su primjer svima drugima. Drago mi je sarađivati sa ovim ljudima i prenijeti neke ideje i na druge općine i gradove, gdje to nije razvijeno” – kazao je ministar Mario Jurica nakon sastanka u Konjicu.

ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede hnk mario jurica sa saradnicima posjetio konjic

Ovo je jedna dobra praksa da se prije donošenja pravilnika o utrošku sredstava saslušaju mišljenja s terena i vidi u kojem pravcu treba da se ide.  Drago mi je da se dobra saradnja, koju smo imali u proteklom periodu nastavlja i da će biti intenzivirana u budućnosti. Čestitam ministru na aktivnostima koje je radio u proteklih stotinu dana, vidjeli smo da je saradnja sa Gradskom upravom Konjic na zavidnom nivou. Planirani projekti vodovod Podorašac i klizište Orahovica, koji će u narednom periodu biti potpomognuti od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK od velike su važnosti za Gradsku upravu Konjic i stanovnike Konjica” – kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se ministru Jurici na posjeti i iskazanoj spremnosti za realizacijom značajnih projekata na području Konjica u narednom periodu.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

19.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima