back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder na sastanku sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem

Teme sastanka: Strategija održivog razvoja turizma i zaštita okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder danas je posjetila Grad Konjic gdje se sastala sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem. Tokom sastanka razgovarano je trenutnom stanju kada je riječ o zaštiti okoliša, te pravcima održivog razvoja turizma.

– U fokusu našeg razgovora bile su teme koje su bitne za razvoj ovog grada, razvoj turizma i zaštitu okoliša. Osim o Strategiji razvoja turizma Grada Konjica, čija je izrada u toku, razmijenili smo informacije o projektima koje možemo zajednički otvoriti, a tiču se zaštite okoliša, poput pitanja koja se odnose na Neretvu, te  upravljanje otpadom. Ovo je moja prva posjeta Konjicu i gradonačelniku Ćatiću, nekadašnjem kolegi iz Parlamenta Federacije BiH, kao ministrica, i želim vjerovati da je ova posjeta samo jedna u nizu koje će uslijediti i koje će donijeti korist ovom gradu – kazala je ministrica Pozder.

– Opredjeljenost Gradske uprave Konjic i aktivnosti koje smo realizovali u ranijem periodu obećavaju da ćemo, na zadovoljstvo Gradske uprave Konjic, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a posebno naših sugrađana, ići u zajedničko rješavanje otvorenih pitanja, koja smo danas imali tokom sastanka – kazao je gradonačelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete ministrice Pozder.  

radiokonjic.ba

konjic.ba

12.09.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima