Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Ministru Faladžiću uručena Plaketa za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Svečanom sjednicom Senata održanoj u Kongresnom centru hotela Mepas, obilježena je 46. godišnjica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Uz brojne zvaničnike, zvanice i goste, te predstavnike naučnog, javnog i političkog života, navedenoj svečanosti je prisustvovao i ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, kojem je ovom prilikom, rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, uručila Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju ove najstarije visokoškolske ustanove u HNK.

U okviru svečanosti, rektorica Univerziteta se zahvalila prisutnima na dolasku i učešću na svečanoj sjednici Senata Univerziteta povodom 46. godišnjice, te istaknula značaj i važnost podrške koju Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u kontinuitetu pruža Univerzitetu kako bi što uspješnije i kvalitetnije prebrodili iskušenja sa kojima se danas susreće menadžment ove ustanove.

Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, uz ministra Faladžića, takođe su primili i: Edin Mušić, zastupnik i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH; prof. dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK; Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Sadik Babür Girgin, ambasador Repubilke turske u BiH; Sead Pašić, redovni profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru; Vahida Žujo, redovni profesor na Građevinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ministarstvo finansija HNK

17.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima