18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Ministru Faladžiću uručena Plaketa za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Oglasi

Svečanom sjednicom Senata održanoj u Kongresnom centru hotela Mepas, obilježena je 46. godišnjica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Uz brojne zvaničnike, zvanice i goste, te predstavnike naučnog, javnog i političkog života, navedenoj svečanosti je prisustvovao i ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, kojem je ovom prilikom, rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, uručila Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju ove najstarije visokoškolske ustanove u HNK.

U okviru svečanosti, rektorica Univerziteta se zahvalila prisutnima na dolasku i učešću na svečanoj sjednici Senata Univerziteta povodom 46. godišnjice, te istaknula značaj i važnost podrške koju Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u kontinuitetu pruža Univerzitetu kako bi što uspješnije i kvalitetnije prebrodili iskušenja sa kojima se danas susreće menadžment ove ustanove.

Plaketu za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, uz ministra Faladžića, takođe su primili i: Edin Mušić, zastupnik i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH; prof. dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK; Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Sadik Babür Girgin, ambasador Repubilke turske u BiH; Sead Pašić, redovni profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru; Vahida Žujo, redovni profesor na Građevinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ministarstvo finansija HNK

17.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima