back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

MIRALEM HALILOVIĆ: Imamo odlične šanse za plasman na SP 2023.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović smatra da je naš izabranik u dobroj poziciji pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Selektor Adis Bećiragić najavio je širi spisak uoči utakmica sa Mađarskom 11. novembra i Francuskom tri dana kasnije, gdje bi, prema riječima kapitena, trebalo tražiti pozitivan rezultat u oba meča.

– Mislim da imamo odlične šanse za Svetsko prvenstvo, s obzirom da smo pobedili Francusku i ostali u igri za plasman. Imamo četiri utakmice do kraja, mislim da ćemo u svakoj utakmici biti konkurentni i imati šanse u svakoj. Dolazimo sa velikim entuzijazmom da zadržimo pozitivan imidž koji je stvoren nakon posljednjih EP i kvalifikacionih utakmica, rekao je Halilović uoči okupljanja zakazanog za 6. novembar.

Upitno je u kakvom ćemo sastavu biti, ali taj dio bi trebao biti prednost Zmajeva.

– Znam da na Nurkića sigurno nećemo moći da računamo, a za Musu još ne znamo. Mislim da je došlo do nekih pomaka u odnosima između FIBA-e i Evrolige, pa se nadam, i bilo bi sjajno da dođe Musa. Praktično, osim Nurkića, igrali bi u nepromijenjenom sastavu, a mislim da ćemo, s obzirom na to da će ostale ekipe igrati u značajno izmijenjenim sastavima, imati tu prednost, napominje kapiten.

Istakao je da bi bilo veliko pojačanje za ekipu kada bi se pridružili Alibegović i Garza, ali za sada nema pomaka u pogledu njihovog učinka. Zatim je prokomentarisao protivnike.

– Francuze poznajemo odlično, ali mislim da će imati samo dva igrača iz tima sa kojim smo igrali. Imat će potpuno drugačiji tim jer njihov spisak čine NBA i Euroligaši. Francuzi su generalno nacija sa najviše evroligaša. Imaju luksuz da mogu da sastave nekoliko jakih timova, ali je i dalje prednost za nas ako ne igraju iz Evrolige. Mi ćemo tražiti svoju priliku jer smo zajedno već nekoliko godina i svi ćemo biti tu osim Nurkića i eventualno Muse. I da nam Musa dođe na jednu utakmicu, bilo bi dobro, kaže Halilović i dodaje:

– Mađarskoj će nedostajati samo Adam Hanga sa EP-a. Mislim da možemo igrati s njima i to je utakmica koju moramo pobijediti. Igraćemo sa Francuzima na jugu u Pauu, takođe moramo da pregrizemo metak i, zašto da ne, pokušamo da pobedimo.

Haliloviću ide dobro ove sezone nakon prelaska u Nanterre.

– U klubu je do sada sve super, ja sam tamo jedan od glavnih igrača. Nismo dugo zajedno jer smo Belgijanac Hans Vanwijn i ja bili na EP-u i nedostajali smo na početku priprema, a mi smo igrači iz prve petorke. Sada igramo zajedno i to već izgleda prilično dobro i mislim da ćemo imati dobru sezonu. Pojedinačno, počeo sam prilično dobro i mislim da bi ovo mogla biti sjajna godina. Prelazak u Nanter je bila dobra odluka s obzirom na to da su Metropolitani smanjili budžet i okrenuli se mladim košarkaškim nadama, zaključio je Miralem Halilović.

O presudi Toureu

Senegalski košarkaš Boubacar Toure osuđen je na 10 mjeseci zatvora uvjetno jer je Haliloviću slomio vilicu u januaru 2021. godine.

– Ovo nije pravosnažna presuda, kaže Miralem Halilović i dodaje:

– Do sada je dobio 10 mjeseci uvjetne kazne, te da mora platiti 40.000 eura odštete bivšem klubu i 10.000 eura odštete meni do sljedećeg ročišta, koje je 3. novembra. Do tada ću držati. sastanke sa stručnjacima koji će procijeniti kolika će mi biti naknada. Nadam se da će biti isto kao i klupsko ili veće od toga, pa će ga njegov nesportski potez i glupost koju je napravio skupo koštati, rekao je Halilović.

Pogodak koji je pretrpeo na sportskom terenu koštao ga je mnogo, jer nije igrao 7 meseci.

– Neću ni da pričam mnogo o tome jer je to zaista bilo traumatično i loše iskustvo, ali ovo je barem malo olakšanje jer će morati da plati za svoju glupost. Mislim da je pravda zadovoljena i da je liga sa suspenzijom od 10 utakmica ispala smiješna, jer ispada da je suspenzija od 10 utakmica jednaka 10 mjeseci kušnje. I sam tužilac je rekao da je to poslalo lošu sliku francuskoj košarci napolju i da će ova presuda to potvrditi. Ovo šalje lošu poruku za mlade i igrače koji tamo nastupaju, zaključio je kapiten bh. tima.

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post MIRALEM HALILOVIĆ: Imamo veliku šansu da se plasiramo na SP 2023. godine pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima