back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

MIRALEM HALILOVIĆ: Odgovara mi život u Parizu, sa obitelji nisam htio riskirati

Kapetane Košarka reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralem Halilović (30) nedavno je promijenio sredinu i nakon dvije vrlo uspješne sezone u Paris Metropolitansima seli se u obližnji Nanterre.

On i dalje ostaje u Parizu, što je jedan od razloga koji je uticao na njegovu odluku o novom angažmanu. Ističe da nije bio raspoložen da previše rizikuje sa svojom porodicom.

– Iza sebe imam dvije uspješne godine u Metropolitansima, gdje smo dva puta dolazili do četvrtfinala Evrokupa. Klub je upao u male finansijske probleme gdje je jedan od dva grada (Bolougne i Levallois) koji su finansirali klub htio da se povuče iz projekta, pa je budžet pao za 50 posto. Okrenuli su se nekim jeftinijim opcijama, neće da igraju Evrokup i zato sam otišao, objasnio je Miralem Halilović, koji je automatski imao dosta ponuda.

– Bilo je interesovanja iz mnogih zemalja, nekoliko klubova iz Turske, Francuske i Izraela, konkretno iz Hapoela (Tel Aviv). Međutim, odlučio sam da ostanem u Francuskoj. Drago mi je jer sam tamo već pet godina, dobro mi je tamo i iz porodičnih razloga sam želeo da ostanem. Nanter je takođe u Parizu, oko 10 minuta od mesta gde sam živeo dve godine. Život u Parizu mi odgovara, a klub je poznat, zadnjih deset godina su igrali u Evroligi i Evrokupu. Oni znaju kako se pravi uspjeh i predstavili su mi trogodišnji projekat u kojem će se pojačati sa nekoliko jakih igrača kako bi ove godine pokušali osvojiti evropsko takmičenje. Zaista su dolazili na moje utakmice cijele sezone i pokazivali interesovanje. Konkretno, trener Nanterrea Pascal Donnadieu je pomoćni trener Vincenta Coleta u reprezentaciji Francuske, koji mi je ove godine bio trener u Metropolitansima, tako da je do tog kontakta vjerovatno došlo i tamo, kaže Halilović.

NAPOMENA:Ukoliko drugi medij želi da preuzme dio autorskog teksta, dužan je navesti izvor“Dnevne novine Mostar”i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ukoliko bilo koji drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, može to učiniti 24 sata od njegovog objavljivanja, uz dozvolu redakcije portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je naš tekst objavljen.

Posljednje sportske obaveze u ovoj sezoni bile su sa reprezentacijom, u dvomeču sa Češkom i Bugarskom u sklopu prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Veoma je čudno igrati u periodu jun-jul, koji nikada ranije nije održavan. U tom periodu sam se uvek odmarao ili pripremao za sledeću sezonu. Sada smo morali da igramo i svima je bilo teško, pa i nama. To se vidjelo i po nastupu tek završilih igrača, gdje je bio vidljiv zamor materijala, dok su ostali završili sezonu mnogo ranije, pa se vidjelo da su van takmičarske forme. Sve je to svakako uticalo na košarku, što se moglo vidjeti ne samo kod nas, već i u drugim reprezentacijama, prokomentarisao je Halilović.

Ipak, naš tim je ispunio zacrtani plan i izborio plasman u drugo kolo pobjedom protiv Bugarske.

– Uspeli smo da uradimo ono što smo želeli, a to je da pobedimo Bugarsku, iako nismo odigrali nešto sjajno. Pobjeda se računa, dok je Češka odlična olimpijska reprezentacija koja je kvalitet pokazala pobjedom u Litvaniji, tako da mislim da možemo biti zadovoljni prolaskom u drugi krug. Žao mi je samo zbog utakmice protiv Litvanije u Tuzli koju smo mogli i trebali dobiti. U naredne utakmice idemo, nadam se, sa Jusufom Nurkićem, koji će nas pojačati. Moramo se dobro odmoriti, a zatim što bolje pripremiti za SP, a potom i Eurobasket, zaključio je Miralem Halilović.

MIRALEM HALILOVIĆ: Život u Parizu mi odgovara, nisam želeo da rizikujem sa porodicom

Sa Nurkićem smo u stalnom kontaktu

Malo je informacija o mogućem nastupu Jusufa Nurkića za BiH krajem avgusta i početkom septembra. I dalje je u kontaktu sa saigračima iz reprezentacije.

– U stalnom smo kontaktu. Iako Nurka nije dolazio na te prozore, on je sa većinom nas u jako dobrim odnosima i stalno je u kontaktu. Nadam se da će, nakon što potpiše ugovor, doći na Eurobasket jer bi nam bio veliko pojačanje i cijela utakmica bi se vrtjela oko njega. On je jedan od, po meni, najboljih evropskih centara i to bi bilo strašno za nas, rekao je Halilović.

Promijeni meni

Odlazak Vedrana Bosnića bio je šok za igrače, ali su se brzo navikli na Adisa Bećiragića.

– Iako je odlazak Bosnića bio šok, u tih pet godina stvorena je atmosfera među igračima koju nije tako lako poljuljati. Zaista volimo da budemo zajedno i da se družimo, dolazimo na druženja. Osim prvobitnog šoka, mogu reći da nam se trener Adis toliko nenametljivo dopao i da smo ga svi vrlo brzo zavoljeli, prije svega njegovu ličnost, a potom i način rada. Znamo ko je on, kroz šta je prošao u karijeri i kako se žrtvovao u svoje vrijeme da igra za našu reprezentaciju, što automatski izaziva veliko poštovanje. Igračima se dopao svojim znanjem i harizmom i nije bilo problema da se tu prepreku savlada, rekla je kapiten Zmajeva.

Autor: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

MIRALEM HALILOVIĆ: Život u Parizu mi odgovara, nisam želeo da rizikujem sa porodicom

The post MIRALEM HALILOVIĆ: Život u Parizu mi odgovara, nisam htio riskirati sa porodicom pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]