5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Misimović dovodi igrača iz Bundeslige u reprezentaciju BiH: Naš je sto posto, želi igrati za nas

Nakon što je kao igrač napravio velike stvari za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović nastavlja raditi sa odličnim rezultatima kao direktor reprezentacije, piše representation.ba.

Misimović je lobirao da Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić igraju za Bosnu i Hercegovinu, a kako Reprezentacija.ba saznaje, BiH će dobiti još nekoliko dobrih pojačanja.

Novo ime na bh. listi uskoro će biti Denis Huseinbašić (21). Ove sezone fudbaler Kelna upisuje se u Bundesligu, gdje je u četiri utakmice postigao dva gola i jednom asistirao. On je centralni igrač “box to box” visok 1,84 m.

– Istina je, već sam u razgovorima sa Denisom i nema dileme – rekao je da će igrati za BiH. Naš je 100%, rekao je Zvjezdan Misimović za Representation.ba portal.

Huseinbašić je ove sezone igrao i za Keln u evropskim utakmicama. Zanimljivo je da je do prošle sezone igrao samo u četvrtoj ligi Njemačke, ali je očigledno da se radi o igraču za mnogo veće domete.

U Evropi još uvijek igra nekoliko igrača koji bi mogli biti interesantni za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Said Hamulić je u Poljskoj postigao 14 golova, štoper Anel Husić igra za reprezentaciju Švajcarske U21, u austrijskoj Bundesligi ima nekoliko naših igrača koji nose dres Austrije…

– Ima dosta pregovora, razgovora, lobiranja, radim, često sam na terenu. Ne mogu govoriti o imenima jer ima igrača koji su vezani za saveze drugih zemalja ili igraju za druge reprezentacije i ne želimo biti u situaciji da ih njihovi savezi blokiraju ako se sazna da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu, otkriva legendarni Miske.

– Svaki dobar igrač je od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu, odlučan je bio Misimović u intervjuu za naš portal.

PROČITAJ:   Lana Pudar na Svjetskom plivačkom kupu u Berlinu

Misimović se među prvima fokusirao na Amara Dedića, koji danas briljira u Salzburgu, prije tri godine ga je svrstao među tri najveća talenta bh. fudbala, uz Demirovića i Gojaka.

– Veoma sam srećan što je reprezentacija dobila takvog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Sretan sam što je Demirović dobio značajniju ulogu u novom klubu, baš kao i Gojak. Vjerujem u naše igrače, a na nama je da im pomognemo koliko možemo, zaključuje Misimović za Representation.ba.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima