back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Misimović dovodi igrača iz Bundeslige u reprezentaciju BiH: Naš je sto posto, želi igrati za nas

Nakon što je kao igrač napravio velike stvari za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović nastavlja raditi sa odličnim rezultatima kao direktor reprezentacije, piše representation.ba.

Misimović je lobirao da Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić igraju za Bosnu i Hercegovinu, a kako Reprezentacija.ba saznaje, BiH će dobiti još nekoliko dobrih pojačanja.

Novo ime na bh. listi uskoro će biti Denis Huseinbašić (21). Ove sezone fudbaler Kelna upisuje se u Bundesligu, gdje je u četiri utakmice postigao dva gola i jednom asistirao. On je centralni igrač “box to box” visok 1,84 m.

– Istina je, već sam u razgovorima sa Denisom i nema dileme – rekao je da će igrati za BiH. Naš je 100%, rekao je Zvjezdan Misimović za Representation.ba portal.

Huseinbašić je ove sezone igrao i za Keln u evropskim utakmicama. Zanimljivo je da je do prošle sezone igrao samo u četvrtoj ligi Njemačke, ali je očigledno da se radi o igraču za mnogo veće domete.

U Evropi još uvijek igra nekoliko igrača koji bi mogli biti interesantni za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Said Hamulić je u Poljskoj postigao 14 golova, štoper Anel Husić igra za reprezentaciju Švajcarske U21, u austrijskoj Bundesligi ima nekoliko naših igrača koji nose dres Austrije…

– Ima dosta pregovora, razgovora, lobiranja, radim, često sam na terenu. Ne mogu govoriti o imenima jer ima igrača koji su vezani za saveze drugih zemalja ili igraju za druge reprezentacije i ne želimo biti u situaciji da ih njihovi savezi blokiraju ako se sazna da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu, otkriva legendarni Miske.

– Svaki dobar igrač je od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu, odlučan je bio Misimović u intervjuu za naš portal.

Misimović se među prvima fokusirao na Amara Dedića, koji danas briljira u Salzburgu, prije tri godine ga je svrstao među tri najveća talenta bh. fudbala, uz Demirovića i Gojaka.

– Veoma sam srećan što je reprezentacija dobila takvog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Sretan sam što je Demirović dobio značajniju ulogu u novom klubu, baš kao i Gojak. Vjerujem u naše igrače, a na nama je da im pomognemo koliko možemo, zaključuje Misimović za Representation.ba.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima